9 Ocak 2010 Cumartesi

facebook fikirsizleri siziiiii..:)))))))))))))))))))))


FACEBOOK FİKİRSİZLERİ…..!!!!

Bu site, asrın en güzel buluşu bence. Amacını faydalı bir biçimde aştı. Her türlü etkinliği kalabalık gruplara duyurabiliyorsunuz. Yıllar öncesinden tanıdığınız arkadaşlarınızı bulabiliyorsunuz. Bir grup oluşturup, faaliyetlerinizi gösterebiliyorsunuz.Her türlü tanıtımı yapabiliyorsunuz. Tartışma platformu oluşturabiliyorsunuz.

Birde fikirsizleri olmasa…!!!!
Hepimizin başında vardır aynı dert... online penceresini açtığınızda hele bir de liste kalabalıksa pıt pıt pıt geliverir mesajlarınız. hali hatrı sorulan insan olmak elbette çok sevindirici. bu siteyi kurulduğundan beri çok seviyorum.. tüm sınıf, okul, mahalle arkadaşlarımı buldum burada. Şehirden aşina olduklarım, ya da arkadaşlarımın kocaman olmuş çocukları, bir de benim kızların sınıf arkadaşları var listede. Son dönem Türkiye Değişim Hareketi'nden kazandığım değerli insanlar eklendi buna. Ressamı da var, şairi de, müdürü de var işçisi de, büyüğü de var küçüğü de.

Amacına uygun kullanıldığında güzel herşey. çok samimiyetiniz yoksa her gün birine telefon etmek, abesle iştigal oluyor, ama burada online gördüğünüz bir insana nasılsın diyebiliyorsunuz. ya da durum yazısı yazıyor, bir video ya da şiir paylaşıyor. ruh halini görüyorsunuz onun. bazen şaşırtıcı oluyor; onu hiç öyle tanımadığınızı düşünüyorsunuz izlerken facebook sayfasını. dışarıda ağzını açamayanların parmaklarını çözdü bu facebook:))) öyle ya..!! aşina biriyle hiç sohbet etmemişsiniz bunca yıl. ekliyor sizi. ay bir de karşılaşmaya görsün bütün yılların hıncını çıkarıveriyor . Düşünmüyor senin vaktin var mı, sıkıldın mı, anlattıkları senin merak ettiklerin mi??? Onun listesinde var online olan birkaç kişi, zannediyor ki sizin de onun gibi canınız sıkılıyor işgal ediyor sizi. tanıdık olunca söylüyorum, bildiriyorum mazeretimi, Bloğuma yazı yazıyorum, misafirim var gibi. ya da adam senden 20 yaş küçük. Eklemişim, gönlü büyük demesinler diye. Bir vakit naberr şştt diye bir mesaj... yaptık işi. ne denir bunun böylesine şimdi. saygısız veled seni:))))) bu da bir tespit. karşı karşıya geldiklerinde yapamadıklarını, hadsiz bir biçimde yazıya döküveriyor insancıklar.

Arkadaşlar hergün hergün hatırımı sormayın vallahi daralıyorum:)))) zaten profilime girseniz ruh halim sayfamda olduğu gibi var. ya yazı yazmışımdır bloğa, ya resim yüklemişimdir, ya şarkı paylaşmışımdır, ya duvarıma birşey yazmışımdır. ben sizi anlıyorum da bu anlayış karşılıklı olsun biraz artık:))) 1000 kusur dost var listede. dolayısıyla gece 03.00 bile olsa bende 60 tane online insan oluyor. bazen sohbet istemiyor insanın canı.(hoş benim ki hiç istemiyor.hergün hergün nasılsın denir mi yahu??? Sana ne nasılsam nasılım Allaaahhh Allahhhh….) ya ana sayfaya bakıyorsunuz öylece. ya da bir başka arkadaşınızın durumuna, videosuna yorum yapıyorsunuz. oraya odaklamışsınız kendinizi. Bazen bir şey paylaşıp gidiyorsunuz , ya da filme dalıyorsunuz, arkadaşınız geliyor laflıyorsunuz. Herkes anında cevap bekliyor. Hep bunun başında değilim yani:)))) O yüzden alınmayın bana verinmeyinde:))) hepimizin bir eşref saati ve eşşek saati vardır. Beni anırırken gördüğünüzde sakın dokunmayın... eşşek kafalı deyip geçin:)))) diyeceksiniz ki pencereni kapa..... neden kapayayım ayol???? benim de canım birini tıklayıp, dürtmek, bıktırmak isteyebilir... benimde canım var bende insanımmmm nihayetinde..:)))))))

Hele bir de tanışmak isteyenler var... gidin kardeşim yahuuuu!!!! binbir türlü site varken burdan sırnaşmanın ne alemi var. insan dediğin akıllı olucak. bayılırım akıllı insanlara. ata sözümüzde var ya aptaldan dostun olacağına, akıllıdan düşmanın olsun. insan dediğin bir kere takip edecek. bu insan ne yapıyor, neyle ilgileniyor, neler paylaşıyor?? sümdüklüğüne bakmadan sırnaşmayacak..!!! hadsiz midir, gamsız mıdır, tiniyetsiz midir, yüzsüz müdür nedir??????? aptal işteee aptal olunca hepsi içinde.; aptal deyince dün facebookta rastladığım bir yazıyı paylaşmak istiyorum. Insanın akıllı ve pratik zekalı arkadaşları muhakkak olmalı. Işte hikaye;

EİNSTEİN VE ŞÖFÖRÜ

Einstein konferanslarına hep özel şoförü ile
gidermiş. Yine bir konferansa gitmek üzere yola çıktıkları bir gün şoförü
Einstein'a;

"Efendim, uzun zamandır siz konuşmanızı yaparken
ben de arka sıralarda oturup sizi dinliyorum ve neredeyse söyleyeceğiniz her
şeyi kelimesi kelimesine biliyorum" demiş. Einstein gülümseyerek ona bir teklifte bulunmuş:"Peki,şimdi gideceğimiz yerde beni hiç tanımıyorlar... O halde bugün palto ve şapkalarımızı değiştirelim, benim yerime sen konuş, ben de arka sırada seni dinlerim." Şoför, gerçektençok şahane ve başarılı bir konuşma yapmış ve sorulan bütün soruları doğru cevaplamış. Tam yerine oturacağı sırada bir kişi, o güne kadar konferansta sorulmamış ağır bir fizik sorusu sormuş. Şoför, hiç duraksamadan soruyu soran kişiye dönüp:
"Böylesine basit bir soruyu sormanız gerçekten çok
garip" demiş. Sonra da salonun arkasında oturan Einstein'ı işaret ederek şöyle devam etmiş:
"Şimdi size arka sırada oturan şoförümü çağıracağım ve sorduğunuz soruyu, göreceksiniz, o bile cevaplayacak."
Netice:
1-AKILLI İNSANLAR, AKILLI İNSANLARLA
ÇALIŞIR
ve
2-İNSANIN ZEKİLİĞİNİN YANINDA UYANIKLIĞIDA İNSANA ÇOK ŞEYLER KAZANDIRIR......


Bende hafıza zayıf. Ortak arkadaşlar olunca ekliyorsunuz ayıp olmasın diye. Aşinayım ama bilemiyorum nerden tanıdığımı. okuldan mı, mahalleden mi çarşıdan mı? Daha önce samimi miydim, yoksa bir yerde çalışıyordu da ben oradan alışveriş ettiğim için mi aşinayım bilemiyorum, hatırlayamıyorum anında. Bu sebeple ortadan ama kibar olmaya gayret gösteriyorum. Bir de bakıyorum ki oooo hoooo eklemiş beni bir de hiç tanımazken naber tarzında senli benli….. hani derler ya sıtkım sıyrılıyor vallahi..!!!

Ne güzel… kendini bilen hanımefendi ve beyefendiler blog yazılarıma yorum yapıyorlar veya bir paylaşımım olmuşsa beğeniyorlar. Nelerden sonra seviyeli ve kaliteli sohbetler, tanışıklıklar oluyor. Ya bulunduğunuz şehirle ilgili bir şey soruyorlar ya bir rica da bulunuyorlar vs. var öyle ahpablarım. Oğlu burada okuyan, çalışan. Geçenlerde projesi için yönlendirdim bir arkadaşıma taaaaa Uşak’tan gelen bir ricayı. Bu tarafları güzel işte bu sitenin. Böyle kullanılmalı diye düşünüyorum. Tanrım derme çatma bir sürü arkadaşı niye yarattın ki????? Yayıntı bunlar dünyaya. Kendilerini geliştirmek için hiçbir çabaları yok. Nato kafa nato mermer. Okumakla falan olmuyor, insanın kendini yetiştirmesi lazım. Birazda görgü. Görgü dediğimiz şey ise adı üzerinde görmekten geliyor. Ya ailede göreceksin, ya da hevesli olup etrafta seyredip, kendine edineceksin. Fikir feraset sahibi olacaksın.

Neyse ilk yıllarda video, şarkı falan paylaşamıyorduk. Sadece durum yazısı yazabiliyorduk .bunları notlarımda toplamışım sonradan okuyunca çok güldüm)

3 günlük dünyayı 4 dün yapmak istedim olmadı ,kargadan başka kuş tanımam dedim ortalık karıştı...herkes ilişki durumu diye bir şeyler yazıp durdu bende bulayım şunu nerde dedim buldum.serbest ilişki dedim yorumlar forumlar bitmedi.eşşek sevdik sucuk yapalım dediler karga sevdik sevmez olaydık:)))) angutta karar kıldık. 366.gün 25.saat 13. ayda fayda etmedi... allaaa alllaaaaaa.alın sakin sakin şiir okuyun.bakalım şimdi nolucak.gerçi dün gecede ertan abim itiraz etti:))))burdan şarkı yollanıyor mu ki arkadaşlar????

işte böyle arkadaşlar, keyifleri kahırlara dönüştürmeden bol sohbetli , seviyeli laflamalar hepinize.Bakkk küsmece alınmaca yokk.... sözz değilmmiiiiii?? sözlerim meclisden dışarı..:)))

2 yorum:

  1. mükemmel analizler saptamalar .:)999 .ERCÜ

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir analiz ve buna bağlı yorum.Yaşananlar uzunca bir süre,değerlendirilmiş,notlar alımmış ve bazları da sanki beyne kazınmış gibi.Huzurun ve paylaşımın güzelliğini yaşarken de en çok olumsuzluklarla buluşmanın isyanı olmuş.Çok haklı bir serzeniş.Kutluyorum .

    YanıtlaSil

yorum yaz