23 Ocak 2010 Cumartesi

kardan adamım geldiiii...!!!! akşama nikah var:)))









yağmuru da severim karı da...!!! şehrime 2-3 yıl da bir yağar.insanlar mahsur kalırlar, elektrik olmaz, sular donar, karayolları ekipleri çalışmaz, belediyeciler soğuktan dışarı çıkamaz.ekmek fırınları ekmek çıkarmaz, bir mum 4 liradan satılır:)))marketler savaş çıkmış gibi talan edilir, iletişim, haber alma durur:)) ne kadar keyifli..!!!!

6 yıl önce 3-4 aile imece usulu yaşamıştık bir evde.ne bankamatiklerde para kalmıştı,ne marketlerde erzak,ne de kaç günün sonunda mum.ilk günler romantik oluyor diye 3'er 5'er yakınca mumları, son 4 gün bir mumla idare ettik vaziyeti:) kulaktan kulağa oynadık,sessiz sinema oynadık,bildiğimiz bütün kağıt oyunlarını oynadık:)) eskileri yad ettik. nasıl yaşamışlar elektriksiz susuz diyerek. mutlu ettik kendimizi bir evde çoluk çocuk 13, 14 kişi.kimin dolabında ne kaldıysa onlarla idare ettik.yere düşen kırıkları, emekler vaziyette elllerimizle topladık:)) güzeldi. 6 yıl önce gençtik de belki o yüzdendi.yeşim ile hüseyin elibol'un evinde. kimler kimler yoktu ki!! 7 günün sonunda bir sabah kahve keyfi yaparken elektrik geliverince önce zıpladık sevinçle sonra da bu eğlence bitti diye üzülmedik de değil hani.

yağmurunda, karında şiddetli halini seviyorum ben. yağmuru sağnak severim, karı da tipi haliyle nedense. öbür türlü cılız çılız, sevimsiz ve gereksiz geliyor bana. adı üzerinde ahmak ıslatan demişler. uçuşan kar taneciklerini de sevmem, rüzgarla savrulan. onlar bana karektersiz geliyor çok.... hani kim nereye çekerse giden insancıklar gibi... şiddetiyle direnmeli karın bile tanesi:))ya adam gibi kaplayacak her yeri ya da çamur yapmayacak etrafı pis pis.. yağdığı zaman bir müddet kalacak ki insanlar tadını çıkarsın,çileli zahmetli bile olsa.

bu yıl da 6 gün süreceği söyleniyor.ama ne mutlu ki elektrik ve suyumuz var. markette ekmeğimiz de. tedarikliydi bu yıl bu kara bu şehir.ileri ki günlerde bir aksilik olmaz umarım.olmazsa olmazlardandır kardan adam! balkonda ki masanın üzerine yaparız her kar yağdığında, çoluk çocuk.yani şimdi şöyle oluyor, harika kardan adamını yapmaya gidiyor:)))))) haydi kalın sağlıcakla......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yaz