19 Ocak 2010 Salı

bir hayalim var...!!! çizer miyim ????


kelimelerle oynamayı sevdiğim gibi, boyalarla oynamayı da seviyorum. birkaç yıl önce ahşap boyama kurslarına gitmiştim. bin parça obje boyamışımdır. hepsinide kişiye özel hediye ettim.sehpalar,gazetelikler,ekmek kutuları,hesap ve mücevher kutuları,tepsiler,vazolar vs. hangi objenin üzerine ,hangi teknikle,ne yapmalıyım fikri heyecanlandırıyordu beni. hele bir de bitirip kişiye ulaştırmak,,,,, değmeyin keyfime.

okul yıllarında da yağlıboya ve kara kalem çalışmalar yapardık ama ödev mahiyetinde hep, yaratıcılığımı katamazdım.

son yıllarda bir fikir takıldı kafama;ben bunu asla yapamam ki dediğim. aynı bardak, aynı cam kırıkları, duvardan damlayan son yudumun içinde barındırdığı o gece ki duygu bunun hikayesi. gece yatmaya giderken hangi duygu da olduğunu belirleyecek o duvardan akan son damla. bardağını aynı duvarda kıracaksın. parçacıklar olacak, o akan damla da ise özledin mi, bekledin mi, nefret mi ettin, ağladın mı, kıskandın mı, şüphe mi ettin herneyse o olacak. bir seri tablolar zinciri:)))) çizdiğin şey hep aynı belki renklerde temsili duygular olur.duvar,bardak ve kırıklar üçlüsünde. ama o damlacık nasıl akmalı ki duvardan o his oraya aksın...!!!! yine dahiyaneyim, hiç normal birşey geçmiyor aklımdan:)) ben bunu yapana kadar belki biri bana yapıp getirir diyeceğim ama bu en az 15 tablo demek:))) yok ki bir salvador dali'm hepsini bir tablo da birleştirip içiçe anlatsın bana:))))

herkesin para,ev,iş vs hayali olur,,,,benim ki de bu işte. haaaa bu arada bardak rakı bardağı, ince kenarlı:))))) yer beyaz, duvar mavi:))))))

2 yorum:

  1. canım zaten sen kelımelerle resmı yapmışsın .sen gercekten HARIKASIN.hadı gel yaglıboya resım yapalım bırlıkte .bak yenı atolye açtım.şimdi bu duygularını beyaz tuval uzerıne çız çızde herkes yazdıgın gıbı hatta daha guzelını duygularını beyaz tuval uzerıne nasıl resmettıgını gorsun .

    YanıtlaSil
  2. pardon adımı yazmadım ben FUSUN ARIKAN SEYIS

    YanıtlaSil

yorum yaz