5 Nisan 2010 Pazartesi

KIRMIZIYI SEVERLER, ETSİZ YEMEK YEMEZLER:)))


kırmızı.... renklerin dilinde kırmızı??? ya da bize çağrıştırdığı şekliyle kırmızı... trafik lambalarında DUR demek...kan rengi, vücudumuzda oluşan minik, kaşıntı ve çıkıntıların rengi... bir filmde görsek kırmızı nokta, EROTİK demek. kalp kırmızı AŞK kırmızı....EROTİK AŞK DUR yani:)))

beyninde 2 değil 4 lop olduğu bilindiğinden beri kırmızı lopluları bir okuyalım:))

Kırmızı loblu insanlar
Beyninin sağ altı çalışanlar kırmızı lobludur. Türkiye'nin geneli kırmızıdır. Davranışları düşünsel değil, duygusaldır. Adalet Bağdu bu konuda şunları söylüyor: "Ülkeme, trafiğine bakıyorum. Bir insanın arabayı kullanışını genellediğim zaman, insanlar bedensel sürüyor arabalarını, oysa akılsal sürmeliler. Çok gürültüsü olan bir ülkeyiz ve bunun nedeni, bizlerin bedensel davranışımızdan kaynaklanıyor. Hanımefendilerin çoğu beyinlerinin sağ tarafını kullanır. Bir de duyguları mantık kısmına geçirip değerlendirmeden, beynin sağ tarafına alıyoruz. Mesela böyle bir yapıya sahip olan bayan yöneticiyse, karşısındaki güzel bir kadına iş vermiyor, çünkü kıskanıyor, kendine rakip görüyor. Kırmızılar duygusal ve iyi hitabetçiler, iyi arkadaşlık yaparlar, takım ruhları vardır. Meslek olarak halkla ilişkiler, sunuculuk yapabilirler, iyi psikologlar ve eğitmenler de kırmızılardan çıkar."

peki şimdide renklerin dilinde kırmızı ve anlamı:

KIRMIZI
Bu renk canlılık ve dinamizmle ilgili bir renktir. Kırmızı renk fiziksel olarak ataklığı canlılığı, duygusal bağlamda bir işi sonuna kadar götüren azmi ve kararlılığı gösterir.
Mutluluğu temsil eder ve kişinin iştahını açar. Dünyadaki gıda firmalarının (Coca Cola, Pizza Hut, MC Donald's, Burger King…) hepsinin logosunun kırmızı olduğunu fark edeceksiniz.
Ne kadar parlak olursa olsun, ayrıca hiç bir renk kırmızı kadar dikkat çekmez.
İnsanların üzerinde canlandırıcı, kışkırtıcı ve heyecan verici bir etki yaratır. Ancak uzun süre seyredildiğinde sinirlerde gerginlik yapar. Özellikle hastane bahçelerinde, toplu halde kırmızı çiçeklere yer vermek uygun olmaz. Tansiyonu yükseltir, kan akışını hızlandırır. Aşkın ve arzunun rengidir. Kırmızı dolaşım sistemindeki kan akımını hızlandırır. Çocuk eşyalarında bu tonun fazla kullanılması, çocukların mutluluğunu temsil etmesindendir .

hayatta ister istemez ve bilip bilmeden etkilendiğimiz ne kadar çok şey var görüyorsunuz... 7 renkle beraber bir evrende yaşıyoruz. etkileniyoruz, etkiliyoruz.. bir alışveriştir gitmekte..analizler, tahliller, tasvirler,anlamlar, etkileri, yansımalar...!! ooo hhooooo yaptık işi:))))) erkekler kırmızı pantolon neden giymez??? kadında kırmızı ruj, oje vs şuh durur. kırmızılı bir aksesuar çarpıcıdır.kadın rengi demek ki daha çok... kırmızı pabuçlu erkek...rugan şööyylleeee.... hahahahahahaah

aman bu görüntü hoş gelmedi hayal edince...ama marlboro kırmızısı, bayrak kırmızısı da var.alev de kırmızı,yangını da çağrıştırıyor bana...tabi burada araya turuncu karışıyor. kırmızı halı falan düşünürsek, üzerinde yürüyenler önemli şahsiyetler oluyor. güneş kızarınca romantik oluyor:)) insanların suratları kızarınca utangaç oluyor, durduk yere bir yerin kızarınca kaşıntı oluyor vs:)))))

sarı benizli mi yaşıyalım ne?? yeşil olunca uzaylı oluyor:)) mor düşünsek bozulmuş oluyor. çok da beyaz sevmem çiğ duruyor:)))) öööffff ben gidip biraz renk karıştırıp, tonlama yapıp, ona bir isim bulayım.renkrika.......

hoşça ve dostca kalın...:)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yaz