14 Aralık 2009 Pazartesi

kentimden güzel assos....

Assos doğayla tarihin iç içe geçtiği, insanı büyüleyen tarihi bir yerdir. Milattan önce 1. binden itibaren özellikle Ege'deki adalardan buraya göç olduğu düşünülmektedir.
Gelmiş geçmiş en büyük filozoflardan biri, Aristo hayatının bir dönemini burda geçirmiştir. Milattan önce 347 ve 344 yılları arasında bir felsefe okulu kurmuş ve işletmiştir. Amacı Eflatun'un ( Platon ) ünlü eseri Devlet'te ( Republic ) sözünü ettiği ideal devlet şeklini hayata geçirmekti. Bu amaçla Atina'dan kalkıp buraya gelmiştir.
Aristo o dönemin yöneticisinin kuzeni ile evlenmiş ve ondan bir kız çocuğu olmuş.
Önce Midilliler yerleşiyor buraya, daha sonra Persler ele geçiriyor Assos'u ve Kent'i yağmalıyorlar ardından İskender Perslerle savaşıp şehri ele geçiriyor ve sırasıyla Romalılar, Bizans hüküm sürüyor bu şehirde ve en son 1330'da Osmanlı egemenliği altına giriyor bu tarihi yer.
çanakkale gibi bir kentte yaşamanın keyfini sürenlerden ve kıymetini bilenlerdenim.kısa kısa bilgilerle tanıtmak isterim bu zengin kenti. assos limanda ve sahil boyunca otel ve moteller vardır.doğanın yeşilin mavinin oksijenin en bol ve birlikte olduğu yer diyebilirim.
gelmek isteyenler için ise limanda sevgili dostum osman apunun sahibi olduğu UZUN EV i tavsiye edebilirim.hem bar hem restaurant olan bu mekan şimdiye kadar bir sürü konuk ağırladı.gecenin eğlencenin ve dostluğun kendini tekrar ettiği güzel bir atmosferdir.sadece dikkat edilmesi gereken wc ye girdiğinizde kapı kolu kontrolu olmalı......zira bir yılbaşını kitli kaldığım için wc de karşılamıştım.yılın nasıl geçtiğini siz düşünün artık:)))))

1 yorum:

  1. Ben Harika ların kampın şef garsonuydum. en iyisiydim. o kamp gerçekten toprak yolu elektriksiz hali...hergün jeneratörü çalıştır suyu bas..şimdi insanların böyle yerlere gitmeleri moda..ama hiçte o kadar güzel olamaz.
    Harika hanım oraya ruh verirdi..o olduğu için belkide kamp çok tehlikeli entrikalı bir o kadarda kahkahalıydı...kısaca harikaydı....teşekkürler Harika San

    YanıtlaSil

yorum yaz