16 Aralık 2009 Çarşamba

san optik'e gelin önünüzü görün:))gözünüz gönlünüz açılsın..!!


yeşil camlı gözlükleri hatırlayanlarınız var mı? kelebek denilen siyah çerçevelere takılırdı genelde. sınıf arkadaşım müjdat'da vardı mesela:)) çocukluğunuz çerçeveler arasında geçince ilk oyuncağınızda bunlar oluyor doğal olarak.

canım babam mehmet san 1966 da açmış mağazasını. çanakkale'nin ilk gözlükcüsü. annemle de evlenince ruhsat alıp 1968 de geçmiş halen bulunduğu mağazasına. o günün koşullarında şimdi ki gibi otomatik makinalar yok tabi. el işçiliği. zanaaat yani cam takmak.hatırlarım beyaz önlüğünü giyer sırılsıklam olurdu cam traşlarken. kalemle çerçevenin içinden cam çizilir, elmasla kesilir sonra traşlanırdı. ne zahmet ne zahmet....

1989'da annem sema san emekli olup açtı kendi mağazasını.3 yıl önce de ben yeni bir dekorla ve vizyonla değiştirdim mağazayı.

aile gözlükcü olunca 1993 deki son sınavla aldık ruhsatlarımızı kardeşimle.şimdi düşünüyorumda markadan ziyade modelleri .....neşeli gözlüklerimiz vardı bizim.nasıl diyeceksiniz şimdi:) modeliyle rengiyle sapındaki taşıyla işçiliğiyle gözlük kılıfıyla.aksesuarları olan gözlükler, mesela bileziği vardı çerçevenin.

o dönemin çanakkale'sinde ki insanlardan mı ya da o dönemin maddi imkanlarından mı para kazanmaktan çok yakışana ve taşıyana, müşteriyle bütünleşen çerçeveyi vermek zevkti,onlar içinde almak ve kullanmak tabiki.

güne ve günün getirdiklerine ayak uydurmak lazım elbette.geriye dönüş herkezin özlediği şey. çoğu modellerde de var şimdi zaten eskiye dönüş. 60'lara 70'lere özlem.bu sebeple hakan kendine bir blog hazırladı vintage gözlüklerle ilgili.ve bunun sunumunu yapıyor periodik zamanlarda nişantaşı den cafe'de.müthiş bir ilgi var eski çerçeve ve güneş gözlüklerine.

hakan'ın sergilediği gözlüklerin diğerlerinden farkı ilk el olması.hiç kullanılmamış, babamın deposundan seçtiğimiz eski markaların o dönem modelleri. camları çizilmiş olanların camlarını değiştirdim sadece bazı modellerde.

baba mesleği ve ilklerden olunca maziyi yaşatmanın ayrı bir maneviyatı oluyor insanda.

bekliyorum hepinizi SAN OPTİK'e.



merak edenler için kardeşimin blog adresi:









san optik adres:

demircioğlu cad.

no:10

çanakkale





telefon:0286 217 1627





sevgilerimle......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yaz