25 Mart 2010 Perşembe

masuscuktan insancıklar sinsilesi:)))




Sinirleniyorum kardeşim ben… bu 40 yaş iyi gelmedi bana hiç..!!! adamın kalbi fuhuş içinde, geçmiş başkasına akıl veriyor… bir de nasıl anlatıyor ahkam keserek, zannedersiniz ki kendisi sütten çıkmış ak kaşık mübarek..!!! sanki kendi hayatında bunları görmüş, böyle yaşamış, test etmiş onaylamışta derin tecrübesini kaykıla kaykıla anlatıyor orda…. Ççç ççç ççç fesuphanallah nasıl dursun şimdi benim çenem söyleyin bana??

Herkesin doğrusu kendine göre değişir o ayrı. Ama bu, kendinde bile olmayan doğruları, karşısındakinin doğrusu olup olamayacağına bakmaksızın atıyor bol keseden… keseni sökerim senin!! Pis yalancı)) bir masa da on kişi aptal yerine konulur mu yahu?? İpliğini pazara çıkarıveririm işte. Benim yanımda yapma bari…hırkanda kaç ilmek kaçmış, pantolonun da kaç yama var bilirken, böbürlendirir miyim ben seni yanımda???

Aklımı, zekamı sevenlerin neden gerizekalılık yaptığını anlayamadım hiç.!!! Sana akıl soran yok. Madem moral vereceksin… abi zamanında benim de başıma geldi ne eşeklikler yaptım bir bilsen falan diyerek başla lafa… densiz….

her yazımda açık sözlü, yürekli, cesur, dürüst olmaktan bahsederim. Kolay bu.. en kolayı bu. Kancıklık etmek daha zor,,, arkandan şerefsize bak dedirtmek daha incitici ya!!!! Kime neyin havasını atıyorsun, havanı bıraktın gittin ya, patlak balon seniiii…

bir insanla dertleşirken; diline doladığın bir lafı ezbere konuşmayacaksın. Karşındakinin durum ve karekterine, ruh haline göre konuşacaksın. Dostun sinirliyse önce bir normale döndür. Sonra şaka bir yana de ve söze gir. Ama dediğim gibi onun yapabileceği kadar öneri yüklemen lazım ki abi sen beni anlıyorsun diyebilsin. Yaptığın arkadaşlık görünsün, kıymetli olsun. Herkesin huyu, hüneri, hayat tecrübesi ayrıdır. Dangalaklığın ne lüzumu var. Onun zevk aldığı bir şey sana hiç zevk vermiyor olabilir , onu zevklerini yaşarken seyredebilmeyi becereceksin. İlla onunla beraber onun yaptığını sevmek ve yapmak zorunluluğu yok ki…paylaşmak dikte etmek değil. Aynı şeyleri yapmakta bu değil. Paylaşmak oldurmaya çalışmak değil daha doğrusu. Belki olanla idare etmektir. Azı da tedarikli kullanmakta fayda var bitiveriyor)) notrikalarımda biz sözüm var: idareli kullandık tüm yetmezleri diye))

sevmiyorum işte napabilirim…. Fettanlığı, fitneliği, fücurluğu, sinsiliği, içinde öc alma duygusu taşıyan, yaşıyan insan müsvettelerini, ikide bir laf ve tavır değiştirenleri, bir lafı bir lafını tutmayanları, suçluyken cazgırlık, çirkeflikle üste çıkanları sevmiyorum o kadar..!!! merhametli, hoşgörülü olacaksın. Dayanamayacaksın kalp kırdığında, vicdanın el vermeyecek, nasıl düzeltebilirim diye düşüneceksin. Yüksek çözünürlüğün olacak düşünürken. Vasıflı insan diyecekler. Bilecekler çayını kaç şekerli içtiğini, cafenin hangi köşesine hangi keyif için oturduğunu, rakına kaç buz attığını, sevdiğin şarkıları…. Bilinen olmak.. bu senin kaldırımlarda yürüyen , sadece kiloda ağır, et ve iskeletten oluşmuş bedeninle olmaz… tarzın olcak .Güleryüzün İNSAN AYIRMAYACAK. Erkek, dişi, zengin, fakir, işine geldiği gibi değil, hep öyle sıcakkanlı olacaksın.. geceyi kurtarmayacaksın..!!!

küfür ederken sarfettiğin eforu, tatlı dilin için sarfedeceksin. Ya da yaptıkların karşına geldiğinde kendine küfür edeceksin. İnkar edeceğine idrak edeceksin. Kimseyi enayi hesabına koyup, kullanmaya kalkmayacaksın. Gününü gün edeceklerinle, dostunu, arkadaşını, beraber yaşlanacaklarını ayırt edeceksin. Kış günü paltonu kovup, mayonu aramak senin ki… kendine salaklık etmeyeceksin… saygı kelimesinin anlamını bulup defalarca okuyacaksın. Ya saygı duyacaksın ya da duymadıklarınla olmayacaksın…..herkesin bir sabrı var, kimse kafasındaki kıllarlı değirmende ağırtmadı, kimsenin sabrını taşırmayacaksın…. Sevgide suistimal olmaz…HADDİNİ BİLECEKSİN..her yaptığıda temkinli olup, uzun vadede düşüneceksin. Bunu kendini garantiye almak için yapacaksın. Bir daha yüzyüze bakman gerektiğinde suratına tükürmesinler diye…. Hoş eşek derisi kaplamışsa işlemez ya….

Ayakların yere bassın be kardeşim. Yer işgal etme dünyada. Yiyip içip, kabız dolaşıyosun…. Şişkinnn… durdurun dünyayı inecek var)))))))))))………

Bıktım be sizden aaaaaaaaaa sayıyla mı gönderiyorlar sizi???? Pirincin taşları gibisiniz. Gereksiz…. Masuscuktansınız… şaka gibisiniz… hayatın ce eeeee leri… adam olmanın okulu da yok ki.. boşuna demiyorum ben erkekten sorumlu devlet bakanı olacağım diye:)))))))))))))

3 yorum:

  1. ABLACIM ERKEKTEN SORUNLU OLACAKTI YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM ALİ ÖZTÜRK

    YanıtlaSil
  2. Bacım anladığım kadarıyla evrimini tamamlayamamış, maymunla insan arasında bir basamakta sıkışıp kalmış biri seni fena kızdırmış.:))
    Bizim akıllı olup sağa sola dağıtanımız o kadar fazla ki ben hep hala neden aya gidemedik diye düşünüyorum:)) (Dr.T.Alper YILMAZ)

    YanıtlaSil
  3. Adam dediğin;yalnış yapacak kadar adileşse de,özür dileyecek kadar erdemli olmalı.Adam dediğin az konuşup,çok dinlemeli,kinci bakmamalı.
    İnsanları aptal yerine koymamalı.Bir insan üç sacayağı üzerinde yaratılmıştır.Sevgi,saygı,sadakat.Seven adam saygı gösterir,adaletli olur,sadık olur,fedakar olur,değer verir,arar,sorar,oturup konuşmasını bilir.Kainatta paylaştıkça büyüyen tek şeydir sevgi.Allah bu kelimeyi insanın hoşgörüsüne bırakmıştır.Çünkü kullarının içinde buna layık olmayanlarında var olduğunu bilerek,yüce kitabında beni sevin dememiş,birbirinizi sevin demiştir.Bence öteki dünyada sorulan soruya insandım,insan gibi hakkını vererek,insanların içinde onları da memnun edip helallik alarak yaşadım ve geldim diyen,cennete girecek!Kul hakkıyla gitmemek kadar rahatlatıcı bir şey yok.Gerisi hikaye.Atial Demir.Saygılarımla,

    YanıtlaSil

yorum yaz