1 Mart 2010 Pazartesi

sobelenmemiş ebe yoktuuurr:))) ne söz gümüş ne sukut altın..!!


kendini saklayanlar var...!!! çok kötü sanmayın dediğimi..biri alkış yapmadan kendi alkışlamayan,biri kalkıp gitmedikçe,yerinden kalkamayan... merak edilmek isteyenlerde var,bunlar,ayıp olur diyenlerden fazla....hasta toplumuz zaten...olanları olmayanlardan çıkarırsak,az gözükmemiz bundan,yok ses çıkaran...!!! bizi yetiştiren sistem,yüksek sesle istemeyi öğretmek yerine, veya kendi içinde çoğalmayı, bunu örgütleyip aktarmayı, ya üşengeçlik ya da baştan inançsızlık ve ayıp sayarak düşüncemizi sıfırlamayı öncelikli alışkanlık edindirmiş bize.alışkanlık değil ki adı bastırılmışlık aslında.sistemde değil kabahat.. aile yapısında..!! nicelerini bilirim hadi be sende dedikten sonra ailesine, hayatta yer edinen kendisiyle. tam da burda kendin olabilmekte sorun..kendine inanmak,kendini bilmek, kendin yapabilmek......bu işin uzun yıllar alan yanı..!! boyun eğmek terbiye değildir.ama ne yazık ki küçük yaşlardan beri konuşursak, bağrılarak sus, çok ayıp,sen bilmezsin gibi tepkilerle korkutulduk biz.çaresizliği o zaman öğrendik.ve sadece bir odaya kapanıp,kırılmış gururmuzla,sessizce ağlayabildik.bilinçaltı oluştu.büyüdüğünde önce okulda öğretmenlerine,sonra işinde üstlerine susmak!!!!!insan içinde rencide olmamak ve işten atılmak KORKUSU. KORKAK BÜYÜTÜLDÜK.daha doğrusu kendimiz gibi büyüyemedik.büyüdüğümüzde çocuk akıllı kaldık.aklımızı başkaları yönetti.ayıplarla, günahlarla doldu tüm loplarımız.

inançsısız biz ve kendine güvensiz. öğretilmiş inançlarımız çok var,,,, ama toplumsal, sesli,yaptırımsal söylemleri lafta,,,,uygulamada tırsık, bazen de, [desem kim anlayacak) küskünlüğünde...büyüdük.ya da hadi insanları,buldun buluşturdun çoğalttın... sen varsan var hepsi..!! sustun mu dağılmaz örgüt dediğin, güdümlü olmaz. her birey konuşacak... hadi biz eski nesil bastırılmışız. örf adet anane derken inanmışız, alışmışız. ayıplara günahlara saygı öğretilmiş, dışlanma paniği oluşturulmuş inanmışız,pusmuşuz.büyüğe saygı genelinde, her büyüğü saymışız......... bbbiiirrr iikkiiii üüççç ddööörrtt:))))) ben çok saymışım hele 100 e kadar sayarak uyumayı da öğrendim:)))))

okul da öğretmiyor hayattı.!!! yaşayan sensin,düşünende.. bu doğru denilene,o dedi diye bakarsan öyle sanıyorsun. eğri denilenden uzak duruyorsun. doğru aile çocukları ile eğri sokak çocuklarını kıyaslarsak,,,, biri kitapları öğreniyor diğeri sokaklarda hayatı.!!!!! işte tam burdan sonra kullanmak başlıyor öğrenilenleri,onlar çocuk kalmıyor!! okuyanla, yaşayanı kaynaştırdığında başlar alışveriş............. biz de aman uzak dur var. uzak dur tehlikeli!!!!

kimsenin yerinize düşünmesine izin vermeyin.hele hele sizin yerinize yapmasına! hayatı yaşamak yerine,niye bir başkasının fikrini yaşatasınız ki??

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yaz