4 Mart 2010 Perşembe

hey gidi anasının tosuncuğu:)))


hani bir çocuk düşünün...!!! küçükkenden gıdığını dışarı çıkarıp,kaykıla kaykıla,gamsız gamsız yürüyen:)) hay maşşşaallahh anasının koçu tarzı..!! evde şımartılıp, okuluna yollanmış, anasının müdürle samimiyetide varsa hele,okulu kendisinin sanan..kendine dair bir fikri olmadan,evdeki sözleri büyük adam olmuş gibi gıdığından çıkan sesle konuşan:))) öğretmenden de torpilli,parmak kaldırıp,bir şiiri o gün için sözde özgüvenle okuyan..bu anasının şişkinine bir iğne batırsan ağlar avaz avaz,düşünmez ki karizma gitti. düşünmedi ki hiç,anasının sözlerini tekrar etmekten.bir müsamereye çıksa terler boncuk boncuk,al al olur topacımın yanakları,anasını arar gözleri,paylaşamaz hiç bir arkadaşıyla heyecanını.karşıdan onu sevmeyen bir haylazın bakışını görse,korkuyla gider müdüre şikayete.çünkü yap çocumm diyen bir aile var,oğlan yetiştiren,ileride kendi başına adam olamayacağını hiç aklına getirmeyen:))) o çocuğun özgüveni gelişmesi için fikrini sorarak yetiştirmemiş,ezber kültürü ile tuhaf yetişmesine sebep olan... ooffff ki ne oofff

bunların büyümüş halini hayal edebiliyor musunuz??? önce sudan çıkmış balık olurlar. apış araları pişik olmuştur ama belli etmeksizin hayatta yer edinmeye çalışırlar. bilinçaltlarında anaları, gözlerinin önünde de hayatları durur.hayattın içinde muhakkak eskiden olduğu gibi bir analık ya da babalık edinmeden yaşayamazlar.kendisine güven duymak öğretilmemiştir çünki. bu torpilli tosuncuklar hhöött lafı duysa,topuklarını popoya değdirerek kaçmak isterler,kaçarkende arkaya bakmaktan yol alamazlar.komik tiplerdir kırmızı yanaklı ve her daim terli halleriyle.çoğunun mimiğine oturmuştur yalnızken,kaşları endişeli bir ifadeyle yukarı kalkık bakınırlar çoğu kez:)))) değişmiyor işte.. fotoğraflara bakarken aklıma geldi,gözüme ilişen bir tosuncuk..düşündüm şöyle bir yarım saat bu yazdıklarımı içimde,hakkikaten haaa diyerek:))) herşey onlardan önce ve onlar için düşünülmüş,hazırcılıktan obezler... bunlardan sorumluluk ,ince fikir beklemek ne mümküm.....kendilerine değil, her daim birilerine tutunup,güvenerek yaşarlar, şikayet yetenekleri üstünlük kazanmıştır.

hantal yapıları,hantal düşündürtür çoğunu...lafım yanlış yerlere gitmesin,bunlar anasının tosuncukları..!!! daha dişidirler, herbirşeyi bilirler... hatta ağda hazırlamayı bile :)))babasının tosunu olanı sonra anlatırım.. eril ağırlıkları daha fazladır....kendinin tosunu olanları ise çok severim:))) onlar eğlenceli relax tiplerdir.kendileriyle barışıktırlar.şikayet etmez,hallediverirler hadiseyi. yaradılış mıdır yoksa aile içi eğitim mi ne derseniz deyin..

anasının sıskaları başka bir günün konusu olsun..:))) herşey gönlünüzce olsun..!!!

1 yorum:

  1. harikasın canım arkadaşım böyle yazmaya devam okudukça okuyası geliyor ali öztürk

    YanıtlaSil

yorum yaz