5 Mart 2010 Cuma

örgüt dediğin...!!! (olur mu olmaz mı bilmem)...:)))))))))


örgütcülük nedir??? kim kimi ne şekilde, nasıl örgütleyebilir??? örgüt için ne gereklidir? daha sonra da bu örgüt nasıl bir arada tutulur ve geliştirilir?????

bir örgüt için önce aynı şeyleri düşünen,isteyen ve belirten insanların olması gerekir. bu; aynı şikayetleri olanlar içinde, aynı mutluluk ve yardımlaşmayı sağlamak isteyenler içinde, bir bulut içinde uçmak isteyen insanlar içinde geçerlidir. yeter ki benzer istek ve fikirde olanlar bulunsun. işte burada insan kaynağı fazla olan kişilere ihtiyaç vardır.insan biriktirmiş,iyi gözlemleyen,kişinin halinden anlayan o kişilerdir örgütcüler. sırf bu yetmez.ikna kabiliyetinden ziyade, zaten var olan bir itibarı,inandırıcılığı olması lazım ki güven duyulsun ona.bu güven duygusunu bazen beden dili verir,bazen ses tonu.küçük yerlerde ise kişinin bizzat huyu hüneri.geçmişdeki insan ilişkileri referansıdır onun.GÜVENMEK,ardından İNANMAK ve harekete geçmek.zaten inandığın birşeyler varken buna inandığını bildiğin diğer kişileri bir araya toplama hali.

bu kişiler toplandıkdan sonra geriye onları idare etmek ve sözcülüğünü üstlenmek kalır.işi daim kılacak olan en önemli aşama da budur.DEVAMLILIK.bu devamlılıkda, o günden sonra kişilerde uyandıracağın SAYGINLIKdan geçer.zaten düşünüyordu,seni gördü,inandı,güvendi ve saydı. ve ÇALIŞMA orda başlar.faaliyete geçme zamanıdır.

eğer bir örgütcü buraya kadar BEN yaptım ruh haliyle,benim dediğim olur tavırlarına kapılırsa,örgüt içinde bölünmeler olur.hayatı ve kendini öncesinde sindirmiş insanların bunu yapması daha doğrudur. şöyle ki;zaten bilinen,zaten başarmış,zaten saygın,zaten şefkatli,zaten kişiye değer veren vs vs.bu kişiler insan değeri bilir,çünki zaten kendisi DEĞERLİDİR.bu çoklukta aynı davranabilen, gelişimini tamamlamış karekterler bulunursa kemik taban oluşur.kalabalık olması gereken bu kemik oluşumda, örgüte zarar getirecek her türlü davranışı engeller.aynı düşünmekten ziyade, dikte edilerek değil,aynı davranış biçimini de benimsemiş insanlardan oluşmuş olması ki bu bir çekim yasasıdır, o örgütün başarısını perçinler.bir uyum ve aheng getirir.dolayısıyla gerisinde oluşabilecek ki( her birarada yaşayanlarda olur)karşı görüşler olduğunda, bu aynı davranışlara sahip olan,kemik taban demokratik bir tartışma platformu hazırlayabilir.dinleyebilir,çözüm sunabilir,ikna ederek,kaybetmeden yoluna devam edebilir.kavga psikolojisini hiç tetiklemeden,olası bir sorunu halledebilmektir başarı.

hayatın insanlara yaşattıkları işte.gönlüm böyle istiyor.olur mu olmaz mı bilmem.yaşanmış örnekleri var mıdır onu da araştırmadım bilemem.gönlüm huzur istiyor,uyum istiyor,tartışabilmek ve çözüme gidebilmek istiyor.tartışmaları bile kolkola girip,nüktedan yapmak istiyor.....huyunda yokken insan çıldırtanları istemiyor...

bugün benim canımm galiba çok şeyler istiyor:))))

sevgilerimle,dostca kalın..!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yaz