17 Haziran 2013 Pazartesi

RTE BAK KİMLER GELMİŞ..??

ve direnişte 3. hafta..... herkeste, yarın ne olacak, başbakan ne yapacak da yine halk coşacak, bunları hangi fikre göre yapıyor, neresinden kazanacak, devlet bahçeli niye oturuyor, kılıçdaroğlu niye koşturuyor, Avrupa parlamentosu ne demiş, dünya , bu konuya nasıl yaklaşıyor,, bizim sanatçılardan kim destekçi, , hangi kesimi etkilemiş,, hangi tv ,olayın hangi tarafını göstermiş... ali koç divan otelin kapılarını niçin açmış,, öbürleri niye kapatmış ya da sessiz kalmış?? halkı,birbirine katıp katıp,yine sinirlenen başbakanın, kullandığı ilaçların yan etkileri nelermiş,,, vah tüh bu hastalık onun psikolojisini mahvetmiş,,, tomaların suyunun içine atılan madde ne imiş, zararları nelermiş... sonradan baş gösterecek etkileri var mıymış,,, polis kasklarının üzerinde ki numaralar niye silinmiş.. küçücük sıyrığı olan polis yaralanmalarıyla, gözü kör olan ,bacağı kırılan ,nefessiz kalan halkın yaralanmalarında, daha çok haber yapılan sıyrıklılar ,bizim güvenliğimizden sorumlu polislerimiz değil miymiş.... GEZİ PARKININ İŞGAL ALTINDAN KURTULUŞU gibi mücadele verdiğini falan mı düşünüyor RTE?? nasıl senaryolaştırıp da ,bazı kesimi böyle etkileceğini mi düşünüyor hala yoksa..... farkında değil mi ki,seçmenler büyüdü!!!!   23 nisanlarını, 19 mayıslarını, yasakladığı ,kendisi iktidara geldiğinde 10 yaşında olan minikler büyüdü..!!!!!!!!!  ilk ses, ilk teşebbüs, ilk direniş bu İNDİGO çocuklardan geldi... (bazı çevrelerce dünyaya belli bir misyonla (dünyayı değiştirmek, barış getirmek vb, geldiklerine inanılan çocuklar. enerjilerinin çok yüksek olduğu söylenir.)  ve MÜMİN SEKMAN'IN dediği gibi  • beyin açık havada ve ayaktayken daha iyi çalışır. önemli kararlarınızı açık havada yürürken alın...... tam da bunu yaparak ,eylemlerini sonuca vardırmak isteyen saygılı çocuklar... kışkırtıldığı halde, sadece sloganlarını söyleyip, yürüyen, oturma eylemi yapan.. günlerce gözleri ve vücutları gazla yanarken, sırılsıklam ,kururlarken direnen ,büyüklerinin desteği,izni ve katılımıyla ,direnişe devam edenler onlar....  çünkü bu yaşlarında bir fikirleri var...ve büyüklerinin saygı duyduğu fikirler.... ifade özgürlükleri var, bizim çocukluğumuzdakinden farklı olarak.. bilgisayar başında ,anti sosyalleşiyorlar dediğimiz, sosyal medyayla haber ağı kuran ve direnen gençlik...

ben daha bizim mahalleden, ya da arkadaşlarımın eşlerinden, ya da Çanakkale de ki diğer sözü geçen abi ve ablalardan ,bu eyleme fiilen katılanları görmedim desem yanlış olmaz, elbette istisnalarda kaideyi bozmaz..... gençlerin arasında ve kendi haklarını savunmak için ,( hak verilmez, alınır ,,,demek için) eyleme katılmak varken.... eski usul ve eski alışkanlıklarla............ ,,,,,,,, onlara verilmiş haklara boyun eğerek ve madem öyle anlayışıyla, kabullenmiş ,oturma eylemlerinde ,,onlara da başarılar diliyorum....

yeni bir nesil gelmiş ne güzel..!!!  bir 10 yıl daha yaşarsak onların arasından bilge ve halkı için ne istediğini bilen bir liderle yönetilmek ne güzel..

şimdilik, tayyip ne demiş, ne yapmak istemişlerle devam edelim..... hükümet istifa tabi ki..... ama lider bulun haydi yerine??? gidecek gitmesine de..... bu gençler evlerine nasıl geri dönecek... başarmış olarak mı?? direnç göstermiş olarak mı?? birleştirmiş olarak eveettt..... göstermiş olarak evveett..... YAŞA BEEEEE TÜRK GENÇLİĞİ.... her şerde bir hayır vardır... siz hayırlı evlatlarsınız... bu ülke bu direnişinizi sevgiyle kabul etti ve değişecektir..

Kimin her şeye gücü yeter, bilir misiniz? Çocukların. Çocuk güvensizliği, korkuyu bilmez, kendi gücüne inanır ve tuttuğunu koparır."

Paulo Coelho



SEVGİLERİMLE

HARİKA SAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yaz