14 Ağustos 2013 Çarşamba

ÇANAKKALE 'DE ÇANAKKALECE...

sakin ve rutin akşamlardan biriydi işte.. hep öyle bir, çantamı omzuma takar çıkarım ya, bakına gezine. zaten şuncacık kordonun sonuna varmak benim için 2 saat.. sadece merhaba ,naber deyip geçersem..evden çıkınca camiden sonra başlıyor mekanlar...  sıra sıra 30 mekanda 30 insan görüp ayak üstü 1 dakika sohbet etsen yarım saat...  marina dan geçerken 10 tekne daha eklersen,hele bir de rakı muhabbetine denk gelirsen, biter mi hiç o gece..:) hoşuma da gidiyor, ayak üstü havadisler...spontane akşamlarım benim işte..programsızlığı seviyorum..

her masanın muhabbeti ayrı,,seçim üstü kimisi siyaset konuşuyor, tahminler,yorumlar,, kimisi karısından ancak izin almış ,erkek muhabbetinde, kimisi iş yemeğinde,kimisi kurmuş çilingir sofrasını keyifte, öbürü cafe de oturmayı seçmiş, az müzik ,bira ve kabuklu fıstıkla,, şekeri düşenler ,tatlıya yumulmuş bir pastanede.. kimisi pizzasından bir dilim ikram etmek derdinde.. maç olduğu zamanlar,herkesin sırtı dönük kordona ,bir heyecan ,pür dikkat.. kimisi açılmış tekneyle,kordonu uzaktan seyretmekte.. herkesin mekanı ve üstelik mekanda ki masası belli, hatta bizim buranın deyimiyle aretliği de ... naptıı lleeyynnnn şeklinde üreyen ,sohbetli geceler işte..

birde yürüyenler var ki; halk evden çıkmış savaşa gidiyor gibi oluk oluk...bunu da konuştuk bir ara.. dedik ki'' geçenlerden hiç tanıdık yok, biz yabancı olduk şehire...'' sonra ben de dedim ki; ''abi biz Çanakkaleliyiz.. biz gideceğimiz yere varmak için yürürüz, o da hava almak istersek, çünkü herkes arabasıyla gidiyor ,gideceği yere, yürüme alışkanlığımız yok ki, kordonda birbirimizle karşılaşalım..!! biz oturan insanlarız, biz deniz insanlarıyız, illa bir masa , çok muhabbet ,az dem ile geceyi tamamlarız.. o yüzden oturmayı seven, diğer oturanlarla karşılaşıyor ,yürüyerek gitmeyi tercih ettiyse.. öbürleri bu şehire bir vesile gelmiş insanlar..belki hayatlarında ilk kez deniz gören vardır, ya da bu kadar modern ,güzel, şortlu kızları.. normaldir, çekirdek çıtlayıp,bir aşağı bir yukarı cümbür cemaat yürümeleri, banklarda mola vermeleri.. mekana oturma alışkanlıkları yok.. belki de memleketlerinde her gün bir çay bahçesine gitmeleri bile ayıptır.. edinmemişler öyle bir alışkanlık.. bizde yemeğe çıkmak rutin bir tercih,, çeşit de çok .. ister balık ye, ister kumpir, ister pizza... kordonun bir ucunda golf var diğer ucunda şakirin yeri ve donanma... çayın 3 tl olduğu mekanda var 50 kuruşta... yeter ki oturup sohbet etme alışkanlığın olsun..  onlar belki püfür püfür esen balkonlarında çay demleme keyfini istiyorlardır..ondan tanımıyoruz biz onları''

şaka maka çok büyüdü, çok kalabalıklaştı,çok yapılaştı Çanakkale.. kordonda geçti çocukluğumuz, mekan yokluğunda, şimdi olduk orta yaşlı :) vıdı vıdı konuşma ,yorum yapma zamanlarımız..:)) hep söylüyorum seviyorum ve de ççokkkk seviyorum bu kenti.. bütün arkadaşlarım üniversiteden sonra dönmedikleri ve çok da yalnızlık hissettiğim halde bu kalabalıkta.. 2015 e çok yatırım varmış deniyor , biz daha çok konuşuruz bu gidişle:))

HARİKA SAN

SEVGİLERİMLE...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yaz