14 Şubat 2012 Salı

TANIMLARKEN SEVDİK DE...YA YAŞARKEN??:)

sembol günler...kimilerinin her gün hissettiği,kimilerinin söylemekten dilinde tüy bitip, bir gün olsun bari görüp göreceğim dediği,umut beslediği günler..kimisinde içten,kimisinde göstermelik..

özü sevgi...sevginin içinde var olmak..birliktelikte sevgiyi canlı tutmak..sevgide sebep var mıdır??..çoğumuz arar dururuz aslında,bir şey bulamasakta, sevmiş bulunuruz yani adına sevgi deriz bu alışkanlığın.göreceli seviyoruz çoğu zaman...aklımızda biriktirdiğimiz vasıflar var ki,, bu da normal...! yaşlar ilerledikçe çocukca,karakaşına kara gözüne vurulamıyor insan...biriktirdiklerimiz,biriktirdiğiyle eş değer olmalı ki bunun kutlaması olsun birliktelik.. kimisi yalnızlığına çare arıyor,kimisi eve gelmek için sebep...kimisinin parada pulda gözü..çeşit çeşitiz işte.. yalın ,sade ve beklentisiz sevgiden bahsedilse de çoğu zaman...hangi iş kadını gider de çöpçü sever....?? hangi iyi aile çocuğu dediğimiz kişi gider de hayat kadınıyla evlenir?? istisnaların kaideyi bozmadığı göreceli kavramlar bunlar.. sevgiyi tanımlamak mı gerekir ki önce..?? sevgi bizim için nedir,temsiliyeti olan bir duygu mudur? karşılığı olmalı mı?? bir çiçek seversiniz elbette karşılığı olmaz...ama köpeğiniz size alışsın,söz dinlesin istemez misiniz?? peki ya İNSANINIZ ne yapsın istersiniz?? istenmemeli mi yani?? sevgi aranılan bir kavram olmaya başlamış ise ,içimizde kaybettiğimiz bir duygu mudur?? çünkü o...komşunuzda,iş arkadaşınızda,ailenizde.markette ki çırakta bir sürü yerde, bir sürü hissedilen bir duygu...aradığınız için verilmiyor size....siz sevgiyle,güleryüzle,beklentisiz ve içten bir beden diline sahip olduğunuzdan,size iade ediliyor.. teşekkürünüzde ki ses tonunuzda var bu iletken his... bu çoğul olan duygu....gerçi dışarıda bir kişinin dahi sevmediği bir adamı evde ki karısı seviyor..ama bu o adama yetiyor mu bilinmez...belkide katlanmaktır onunda adı...

ama inandığım birşey var ki,,davul dengi dengine...bunca yıldır deneyimlediğimiz,koşulsuz sevdiklerimiz,sevgiyi çarçur ederken gördük ki,alt yapısı olmayan kişiler,çevrede ,ailede SEVGİ olarak görünememiş kişiler sevgiyi hırpalıyor..kişiyi de hırpalıyor ama bu bana vahim gelmiyor,,,çünkü kişi ne istediğini bilerek büyüyor..şefkati,merhameti ,bilinci ve duruşu olan insanı kimse bozamaz...ancak ve ancak bir tecrübe daha edinir,daha şık,daha sevimli ,daha paylaşımcı ve etken maddesi sorumluluk olan bir ilişki istersiniz..çünkü bu hırpalandığınız ilişkiye bir göz attığınızda.. kadınlıktan,anneliğe ya da örselenen bir çocuk gibi ezikliğe kadar yaşatılan binbir duyguyu istemediğinizi görürsünüz...sadece kadınsınızdır.. sevgide naz niyaz olmaz mı olur...ama etrafta kimseye yapamadığını size yapan,dışarıda doldurduğu negatifini size boşaltan bir ilişkide iyi niyet,hüsniyet nereye kadardır??

ikili ilişkilere vardırmadan önce , toplumsal kimliğine bakılırsa kişinin,penceresi görünüyor zaten..sevgi,saygı ile kardeştir..saygısı,vefası olmayanın sevgisi var mıdır?? var diyorsanız..yıllardır kullanılıyorsunuzdur.. insan yaşadığı bir ilişkiyi ,sevgi diye tanımlıyorsa eğer,,,sonsuza kadar saygı besler..karşı taraf layık olduğu için değil..kendisine ve içerisinde ki sevgisine saygıdır bu...hassas davranır.. daha iki gün önce edindiğinizi,size yıllarını vermiş insanın gözüne sokuyorsanız...sizin kendinize saygınız olmadığı gibi,,zaten sevmiş de olamazsınız..!! sevgi,ayrılıklarda bile devam eden,başınızın üzerinde ki pembe bulut gibidir..acı içerdiğini sanmıyorum...acı veriyorsa bir ilişki burada hassas düşünüp,kabul etmek gerekir ki sevilmiyorsunuz...sadece o kişinin sizle işi bitti..palazlandı,sizi kullandı,iyileşti ve gitti...kullanılmakta acıtır insanı..ama acımasın bir yeriniz..çünkü siz müsade ettiniz..!!!

ne mutlu ki sevebilen ve sevilebilen insanız çoğumuz...benzer benzeri çekermiş...kalbini iyi eğitmiş insanlar sevgisiz kalmazlar..sevgiyi söyleyebilmek kadar içten hissedebilmek çok güzel..bu bir sorumluluk,bir saygı ve koruma içgüdüsü verir insana..içini sıcak tutar..bu sebeple....seviyor ve seviliyoruz..... bilinç düzeyimiz yükseldikçe neyi ne kadar kimden istediğimizi iyi biliyor,bulunca da teşekkür ve şükranla dile getiriyoruz... evet sevgi iyileştiricidir......kullanmadığınız sürece..o kullanılacak değil,hissederek yaşanacak ve yaşatılacak bir duygudur..

bunca sene ,,içimi sıcak tutan..beni eğiten,beni büyüten,kalbimi okşayan,temsil eden,dillendiren,filizlendiren,beni sevgi insanı yapan,bütünleyen bütün aşklarımla gurur duyuyorum...hepsinin ve sevebilen herkesin SEVGİ GÜNÜ KUTLU OLSUN....

SEVGİLERİMLE

HARİKA SAN

2 yorum:

  1. İsminle müsemma bir yazı

    YanıtlaSil
  2. insanın biriktirdikleri her şey, acısıyla tatlısıyla çok güzel... senin de SEVGİ GÜNÜN kutlu olsun....

    YanıtlaSil

yorum yaz