6 Şubat 2011 Pazar

HAYAT....ÇAATIIRR ÇAATIRR HARCANMAK İÇİNDİR..!!!


eni konu düşündüm...ve dedim kii bu hayatı harcamak lazım..biriktirmek niye ki...hem nerde saklayacaksın??? kimin için biriktirip, kime hediye edeceksin?? biriktirip de nereye götüreceksin...??!!! harca arkadaş....o gün hayat sana ne verdiyse harca..!! para, mutluluk, neşe, sohbet, bilgi herneyseee vee neyseee paylaş, aktar ama harcaaa...tutma.bunları içinde tutmanın yani biriktirmenin ne faydası var...?? ertesi güne değişiklik istiyorsan, tekdüzelik istemiyorsan harca ki, yeniye yer açılsın..!!

baksanıza bir halimize.....hep aynı, hep aynı..!! uyu, uyan, işe git,gel, ye ,iç, aynı insanlar, aynı mekanlar...neden?? biriktiriyoruz da ondan..şikayet biriktiriyoruz, sıkıntı biriktiriyoruz,yerimiz de sayıyoruz... düşündükçe hayal ve umut biriktiriyoruz, ama hiçbirşey yapmıyoruz...yaniiii biriktirmek iyi birşey değildir..!!!!! oysa ki işitildiğinde kulağa ve ruha iyi gelir...eski kazak, pantolon, gömleklerinize bakın....dolapta yer tutmaktan başka hiçbir işe yaramazlar...kimi düğmesi kopuk, kimi yakası sarkık, kimi modası geçik dururlar öylece..fakirede versen giyilmez...onun da bir zevki var canımm:)))) dünkü yemeği bile yemiyor günümüz fakirleri....

konudan konuya geçmek olacak ama... fakir deyince aklıma geldi, bir yerde okumuştum, merhamet etmek acımakla ilgili diyordu ki....allah'ın acımadığa kula, merhamet etmek size mi düştü...!!!!! ne demek bu diye düşündüm uzun uzun...yine bize yanlış mı anlatılmıştı bu? yoksa kula akıl veren rabbim, onun yaşayış biçimini ve miktarını kendi ayarlaması gerektiğini, ayarlayamayanlara ise acınmaması gerektiğini mi söylemişti.....??? sanırım ikincisidir:))) o da harcamamış hayatı demektir...yani verilen aklını, zamanını, kendi hayatı için harcayamayan herkesler fakirdir....!!!!

neyse konuyu önce dağıtıp, sonra en sonunda toparlama pratikliğim var allahtan:)))

sevgiyle, dostca, düşünerek ve harcayarak kalın..!!

harika san

6 yorum:

  1. çok güzel ve ilginç

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

yorum yaz