12 Şubat 2010 Cuma

sevginin asılını,,, sevgilinin de asilini yaşamanız dileğimle....



Ajda Pekkan (Kim Ne Derse Desin)
Yükleyen barrlass. - Diğer müzik videolarına göz atın.


valentine day....... yani sevgililer günü. olan var olmayan var gerçi:)))) olanların olmayanlarla paylaşamayacağı tek gün:)))

deliye hergün bayram olduğu gibi olmayanlara da hergün 14 şubat. olanların hediye telaşı başlamıştır yine.akşama gidilecek yerler planlanıyordur.bazıları o gün cemil cümleye ilan ederler birlikteliklerini.hayatın içinde bir aktivite işte. gider seyreder döneriz çoğu şakacıktan sevgilileri:)

Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılırmış.bütün valentinlerime sevgilerimi gönderiyorum buradan:)))araştırdım biraz bugünü.. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmış.

Şubat ayı ortasının aşk ile ilişkisi antik çağlara dayanmaktaymış. Antik Yunan takvimlerinde, Ocak ayı ortası ile Şubat ayı ortasının arasında kalan zaman Gamelyon ayı olarak adlandırılmış ve Zeus ile Hera'nın kutsal evliliğine adanmış.

Antik Roma'da 15 Şubat, bereket tanrısı Lupercus'un onuruna, Lupercalia günü olarak kutlanmaktaydı. Bu günde, Lupercus'un din adamları tanrıya keçi kurban ederlerdi. Daha sonra kafalarının üstüne koydukları bir parça keçi derisi ile Lupercus'u simgeleyerek, Roma sokaklarında koşturup, karşılaştıkları herkese dokunurlardı. Genç kızlar gönüllü olarak ileri atılır ve bereket tanrısının dokunuşundan paylarını almaya çabalarlardı. İnanışa göre bu dokunuş sayesinde doğurganlıkları kolaylaşacaktı.

Lupercalia bayramının arifesi olan 14 Şubat'ta genç erkeklerin genç kızların isimleri yazılı kura çekerek bayram boyunca 'çift' olma alışkanlığı vardı. 469'da Papa bu gayri-Hıristiyan bayramını yasaklayarak sadece kura çekilişine izin verdi. Ancak artık kuralarda kızların değil azizlerin isimlerini yazlıydı.

ama artık nüfus patlaması var:))))lupercus'un dokunmasına gerek yok.durup dururken doğurmaya hiç mi hiç gerek yok:))))o gece dışarıya çıkıpta bakınıp, yutkunup, kurtlanıp dönmeye hiç gerek yok!!!aslında sevgiliye mevgiliye de gerek yok:)))))uzun iş.önce bulucaksın,tartıcaksın,alışacaksın.sonra uymayan bir yığın mevzu çıkacak.derdin sevgilin değil,insanlara ne diyeceğin olacak:)))önce hoş sonra bosch gelecek:))) sevgiyi unutup hırs yapacaksın, b planların olacak aaaammannn sende!!!!! deli misin nesin???? arpacık kumrusu gibi düşünmeye gerek var mı? yok anacım hayat güzel.rağmeninden, kadarına kadar güüzeelll..!!!!! en akıllısını aptal eden birşey aşk.otur akıllı akıllı allahını seversen:))

sevgiyle kalın... benden söylemesi..!! lafımı dinlemeyenler ne halt ederseniz edin, salya sümük kapımı çalmayın,açmayacağııımmmm:))))))))))))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yaz