23 Şubat 2010 Salı

kıskançlık dedikleri....??


kadınlara ait olduğu düşünülür çoğu kez.. kadınların ki kıskançlık değil aslında.düşünme üşengeçlerinin kolay yollu karalaması bu. kadın yapılan saygısızlığa kızar.mesela yanında ki adamın dikmiş gözleri, hem de karşında oturan kişiye.ne hissettirmek istiyorsa ona, ya da kendinde ne tür bir eksikliği doyuruyorsa..!!!bunu farkeden diğer kadın, kızmakla kıskançlık yapmış oluyor çoğuna göre. hayırr hemde HAPHAYIR..!!saygısızlığa kızmak bu! ne yapılmaya çalışılıyorsa göz göre göre aptal olmadığını gösteren bir tepki bu..!! karşındakinin güzelliğini, tavrını çekemezde karalamaya çalışırsan budur kıskançlık.zaten bu özgüveni olmayan insanların işi,her kişi de olmaz. oysa senin yanında,sana rağmen,karşıdakinin aklından bile geçmezken seninle ilgileniyorum halini hissettirmeye çalışan anlamsız ve ezik hareket tarzınadır sitem.çoğu insanda var bu huy.bu kadın ya da erkek farketmez ama akılla da ilgili bence.sana yanında ki lazımsa,onu akıllı da buluyorsan enayi hesabına koymayacaksın..!!hele hele sana yapılmasını istemediğin birşeyi başkasına hiç yapmayacaksın.birşeyi anlatmanın en güzel yolu aynısını yapmak oluyor.oluyor da işte böyle böyle eksiliyor duygular.

bir başka davranış biçimi daha var. ilgi çekmek isteyen kadın bunun için elinden geleni yapıyor.kadın diyorum erkekler daha temkinli bu konuda.yanında erkek olan bir kadına, erkeğin yanında yılışmıyorlar en azından.neyse dönelim konuya.kadın sohbet açmaya çalışıyor yada sürekli oturup kalkıp göz takibinde olmak istiyor,kendince sorular bulup hep de sizin yanınızdaki zatı muhtereme soruyor. sizin ki ise bundan bir hoşnut bir hoşnut:))) şimdi diğer kadına yapılan bu saygısızlığa tepkinin adı mı kıskançlık?? hayır elbette!!! bir kadın belleyip onu alt etmek için çaba gösteren aptal aptal davranan kadının halinin adıdır kıskançlık.olgun ilişkilerde kadın, diğer kadının yaptığı bu garip tavırları partnerinin hissedip kendinden yana tavır belirlemesini ister.böyle yapılırsa tartışma olmaz.sonradan söylenen sözlerinin önemi yoktur.yap da görelim benim canım kulağıma fısıldananlara inanmak değil,bunların tamamını yaşayarak hisstmek ister diye düşünür kadınlar.

herkes saygı bekler.kendini değerli ve özel hissetmek ister.hele hele beraberliğinden doygunsa kişi ve aylarını vermişse,emeği geçmişse bu sevgiye bu aciz davranış biçimlerini görmek istemez.1 dakikalık gerizekalılıkla yaşadığını heba eden yarım akıllılar burada düşünmeli. beraberlik yorgunluk getirmeyecek.arkadaşlıktır kökeni,dayanışmadır bu. bıcır bıcır sohbet edebilmek,akıl jimlastiği yapabilmek,kalabalıklarda BİZ olmayı temsil edebilmektir.aklımın almadığı şey.. gözgöre göre bu yorgunluğu ilişki başlığı altında sürdürenler. at gitsin kardeşim...insansın sen!!! fikri zikri gelişmemiş insanlarla ne işin olur??bırak onu hayatın içine.... büyüyecek mi küçülecek mi ne yaparsa yapsın!! aynı çileyi kime çektirirse çektirsin.alternatifsiz misin?? ya da yalnız ol.en asili. kim acıtabilir ki seni?? insan değerlidir.değerini teslim ediyorsan sen bilirsin!!!!hak etmiyorum diyorsan eğer izin verme.....!!

ne ahkam kestim yine değil mi:))))hayat bir gündür o da bugündür...!!duyguları bitişik ,içiçe değil,ayrıştırarak ve düşünerek yaşayın..!!sevgiyle kalın....

1 yorum:

  1. hay eline diline saglık arkadaşım umarım bu yazıyı okuması gerekenler okurda anlar aliöztürk

    YanıtlaSil

yorum yaz