7 Şubat 2010 Pazar

aslında biliyorsun sende..!!!! sadece söylemen gerek.........







herkesin olduğu, yani olgunluğa ulaştığı ayrı ayrı konu,mevki,alan vardır. en olan yani olgunlaşan newton'un elması gibi yere düşer. birilerine de yer çekimini buldurur. burda yıllardır olgunlaşanlar yere mi düşer..?? düşse bile birine yine mi faydalıdır?? o binlerce meyvadan biridir de diğeri nası mucit olmuştur?? hadi mucitte olsun. bulan bilen gören de olsun.... elma olmanın saklanamayacak, çürüyecek birşey oluşunun günahı nerdedir? ben newton'u elmasıyla isterim....:)) oysa vesile olan elmayı adıyla bildik. hacmiyle göremedik işte...sadece bu elmanın düştüğü yer bilinmekte Cambridge'deki Botanik bahçesi...

sistem böyle...buldum ben:))) genel birşey elma...yere zaten hep düşüyordu... ama özel biri ki bu newton...bunu diğer görenlerden değil, düşünen, anlayanlardan ve söyleyenlerden oldu.!!!! elma güme gitti olsuuuuunn,,, insanlık faydalandı:) bunu duyan diğerleri bundan nasıl faydalanabiliriz kısmını düşünüp o düşünceye hizmet ettiler. bu çekim yasasından ürettiler...!!

yani acaba keşfedilecek daha da birşey var mı??

yani aslında zaten olan,olup da herkesin bakıp geçtiği, düşünmediği, ya da düşündüğünü söylemeyen kaç newton da ölüp gitmiştir aslında..

birşeyler yapmak lazım.... belki yeniden gözden geçirmek kadar basittir:))))

dünya yüzyıllardan beri var, dolayısı ile sanki geriye keşfedilecek birşey kalmamış gibi görünüyor.herşey bulunmuş,yapılmış söylenmiş midir ki????? bu yüzden mi düşünmeye üşenir olduk ki???? ya da artık duygusal bazda düşünüyoruz sadece. düşünceye işkence de denilebilir. düşünceleri süründürme hatta:)))

pisagor'da düşünmüş dünyanın yuvarlaklığını. okulunda da okutmuş hatta. düşünsenize.... düşünürken dünya yuvarlaktır diyorsunuz:))))) galilei' de savunmuş aynı düşünceyi ve bu yüzden yargılanmış. bunu ispatlayan ferdinand macellan olmuş. atlamış gemisine geze geze hem değişik hayvanlar görmüş,lamalar ve penguenler olarak. değişik insanlar tanımış filipinleri gören ilk avrupalı olmuş. gezisinide tamamlayamadan ölmüş aslında. gemi yolculuğa devam etmiş. Macellan ile yaptığı birçok yolculukla dünyayı tam anlamıyla dolaşmış ilk kişi Enrique olmuş.ama fikir ve başlangıç macellan'ın olduğundan onun adını bile duymadık. yani bu şey gibi....hani küçükken büyüklerimiz bize yapardı,,buraya bir kuş koonnmmuşş,bu tutmuş,bu temizlemiişş,bu pişirmiişşş,bu yemiişş,, bu daaaaa hani bana hani bana demiişşş:)) pisagor,galilei ve macellan'ın hikayesi buna benziyor.eskiden insanların oyalanacak birşeyi mi yokmuş yoksa bir şeyi düşünmeye başladıklarında yarım bırakmaz sabır ve sebatla peşine mi düşerlermiş?? newton'un ki en pratik olanı.... ağacın altında yan gelip yatarken patdadanak kafana elma düşüyor:)))) biz olsak kızarız. elmaya söylene söylene gideriz. yapmayacağız işte böyle şeyler. herşeyden anlam çıkarmak lazım.. düşünün efendillerrrr:)))) bizden neden mucit olmasın canımm???? kör gözümüzle bir de başka taraftan bakıyoruz dünyaya.
bir de Kristof Kolomb var. Amerika'yı keşfetmemiş sadece buranın hint adaları olduğunu sanıp böyle bir kıtanın varlığını dünyaya duyurmuş. Ancak keşfettiği yerin yeni bir kıta olduğunu anlayamadan ölmüştür. bakın şu işeee!!!!! bu da bir iş yapmış ama ne yaptığını anlayamadan mefta olmuş:))) diyorum ya türlü türlü dünya halleri.

kimbilir bizler anlayamadan neler neler yapıyoruz.? ama bizim yaptıklarımız yıllar sonra birşeylere ışık tutmadığı gibi karanlıklarda kaybolup gidiyorlar....o zaman bilerek yapalım, düşünelim. düşünmeyi düşünmekle başlayalım.nasıl olsa oluyor bitiyor yok. bak adamlar zaten olup bitenlerden neler buluyorlar.....!!! bunların arasında neden hiç kadın yok ki ayrıca kafama takıldı:))) bundan da türlü türlü anlam çıkarabilirim. yani ben düşünüyorum. kafayı yemek gibi değil bu:))))) beni düşündürttüren birşeyi yer miyim hiççç????

arşimet'i de unutmadım bu arada. o da zaten hep var olan birşeyi gördüğünde, hem düşünüp hem söyleyenlerden. banyoda suyun üzerinde duran tas..!!!! dediğiii bbulldduummm buulldduummm...!!!! yaptığını ise hepimiz biliyoruz:)) yer çekimi ve suyun kaldırma kuvveti... biri çekiyor diğeri itiyor.. ters orantı var dünyada. bunu da ben buldum:))) buldum da bulmasına kime söylesem acaba. demek ki o zamanlar dünyada az insan olduğu için herkesler duyuyormuş...:))

işte böyleee. diyeceğim şu ki; şaka bir yana, bu enteresan dünyada muhakkak görülmemiş, düşünülmemiş,söylenmemiş bir şeyler kalmıştır. kalmadıysa da yeni oluşmuştur. dünya hali bu..!!!! bakınalım....,kulak kabartalım...,esinlenelim...,düşünelim... aslında bakmayalım görelim, duymayalım dinleyelim,düşünmeklede bitmez algılayalım,farkındalığımızı arttıralım. FARKINA VARALIM..!!!!

SEVGİYLE KALIN..,HOŞÇAKALIN:))

GÜNÜN ŞARKILARI: o ağacın altını şimdi hatırlar mısın? (newton)
: dünya dönüyor sen ne dersen de (galilei)
:çıplak çıkarım bayrama:)) (arşimet)

NOTRİKA: düşünce gezginlerinin gezegenleri farklıdır, dünyalılara anlatılmaz:))

1 yorum:

yorum yaz