11 Kasım 2014 Salı

KURDUĞUN CÜMLE SEN OL..

sen değilsinki O...!  taklit edensin sen ,yaratan değil..kolaya kaçan!!  beğenilen, olmasını istediğin durum ,olduğun durum değil... özeneceğine olsana..!! denesen, senden bir şey yaratmayı, benzeyeceksin, özeniyor ve bunu istiyorsun madem,  sanki o olmuş gibi yapmasana kendini yalandan, yada yapılmışlarından sağlaman olsa ya...  yaptı desinler, denedi desinler, öyle el altından, sinsice değil ama bilinen... avaz avaz olsun cümlelerin.... duysalar ya sesini, sonra anlayabilirler ne dediğini, yüreksiz konfuçyüs....  kimi kandırıyorsun sen ..?? elbette ki kendini.....!! ödevde bile not vermem hoca olsam sana... özenmek, kendine rol model almak başka bir şey, tribünlere oynamak başka.... notu alıp ders geçsen ne olur, felsefen eksikken...  öğrenmeyi ,anlamayı ve bildiklerini kullanmayı seçmiyorsun ,, düşünerek bulmuyorsun ki..!!  senden şak şakcı olur... öyle de kalır.. hırsızlık bu.!! öyle de becerirsin ki, kendi evimde senle karşılaşsam, korkudan evi terkedebilirim.... .. senden korkuldu muydu gerisini sorgulama,,, korkular sevilebilemez....!!! sadece bırakılabilirler...!!! işe bak sen... eskiden yargılar vardı... değerlere bile, değer yargıları demişler,,,  yarım yamalak devam, yalandan,  öyle mi?? e haydi devam et....

evren bumerang, günü savsalamak istiyorsan, savsaklayanlar gelir... o, seni sevsin istiyorsan , önce sevmeyi bileceksin..  sana, nasıl davranılsın istiyorsan, öyle davranacaksın...!!! dürüstce, saklamadan, paylaşarak, izah ederek...sevgi bencil bir duygu değildir.... onunla olmak,,, sen ne istersen onları yapmak değildir... yaptırmak hiç değildir.......... o anlar iki kişiliktir ve mutluluk ortak kararlardadır... nispetle kızdırmak istediğin her kişi,,, seni umursamaz, uzağına gider.. yoksa sen yanına  mı gelsin istiyorsun??? madem  öyle,,, niçin kötülük pervasızlık yapıyorsun??  o sana bunu yapsa, o üzüntünün altından kalkabilecek güçteysen eyvallah devam et , savaş bakalım... gerek var mı?? saygı duyduğun hangi insan ,seni rencide eder?? özen gösterdiğin hangi durum çirkin olabilir??  ondan olsun,, öbürlerinden de olsun diyen bir arsızsan ve asıl çabanda , yanında ki aşk iken , öbürlerine emek varsa.... sen de ötekisi olmaktan başka ne olabilirsin????!!!! bu durumu kadın veya erkek farketmez kim onaylayabilir?? ne istediğini bilmek... kendine sorabilmektir... evet... ' ben ne istiyorum?? bunu neden istiyorum??, eğer böyle istiyorsam ,, o hareket ve davranışları neden yapıyorum'' sorularını doğru cevaplayabilmektir ,kendinle yüzleşmek,, ayna da kendine bakmak... korkaklar için değildir bu sorular..... onlar kendilerine verdikleri doğru cevaplardan tiksindikleri için kaçarlar... koştura koştura kaçıp,, kendileri gibi olan diğer auralarla sinerji yaratıp, bir iğnelik balonlar da yaşarlar..
samimiyet ve dürüstlük erdemdir... erdemli olmak istemek bir seçimdir... kandırmadan, düzeylice...!! bu durum, kişilere itibar getirir.. kimi, neden, istediğini bilmek......... menfaatsizce, neyi neden istediğini bilmek şımarmadan.... ''insan'' kelimesinin içini doldurmaktır farkındalıkla....  seçimin, birilerini üzmekse , üzüleceksin... düşüncelerinle yaratıyorsun bu geri dönüşümü..... anlamıyorsun,cümlelerini olumlamak ,kalbi sevgi dolu insanlarda daha kolay ve mümkündür... kalbinin karanlığına ışık olacak insanları seçeceğine, düğmeyi kapatanları alıyorsan gününe... e kolay gelsin... hhiiççççç sevgi dilenme,,, bu kadar sömürdüğün kalpler , bencilce yaptıkların ve istediklerinle, bunu beceremezsin..!!! sen karşında ki kalbe itina göstermezsen,, onu değerli kılacağına, üzmeyi ve bir sürü fuzuli şeye tercih edildiğini yaşatırsan , sonra dönüp ,yeniden onu istemen niye..?? dalga mı geçiyorsun?? dalgalarda kaybolma lütfen..!!! unutma,, sen kime neyi nasıl yaparsan , başkası da sana aynı şeyi yapacaktır.. haaaa hoş anlarsan tabi..!!!!!
bir gün kendini ,bir durumdan dolayı üzülürken bulursan eğer, lütfen kendine şunu sor.... '' ben bunu daha önce kime yaptım , yaşattım ??? ''  işte o an yaşadığın sorunun cevabı oradadır... atalar, ne ekersen onu biçersin demiş... sevgi ,üstün ırk kavramı gibi kaldı... becerebilene selam olsun
bu dünyada hiç ama hiç kimse, sadece kendini düşünerek, bencilce ,diktatör edasıyla, özünden sevilemez.... kimse insan kullanarak, ve bu olmazsa , öteki yedekte fikriyle,sadakat bekleyemez... yaradılışa aykırı bir durumdur bu.... sistemi kandırıp, çarka yalan söylemek mümkün mü?? ehh bee dürzüüü boşa kürek çekmeler bunlar... hem sana bir şey söyleyeyim mi... küreklerini görüyorum evet de.... kayığın yok oğlum senin... komik olma..!!!! davranışınla onaylamadığın , hissettirmediğin hiç bir sevgi sevgi değildir..!!! kavramları ve duyguları içinde biraz sorgulamak belki bir nebze sana iyi gelir..... enerji vampirlerinin ''BİR TEK SEN..!! '' gibi bir duygu yoğunluğu komple yalandır... çünkü evren, var oluş ve yok oluştan ibarettir... bazı yok oluşlar ise, tamamıyle senin yüzündendir...!! kendine söylemeye korktuklarından dolayı,,,uyuşturduğun beynini uyandırsan iyi olur... içinde maneviyat olmayan hiçbir eylem,, seni gerçek orgazma ulaştırmayacaktır... düşüncelerin ve söylediklerin, yaptıklarınla benzeşmez, örtüşmezse,, sen kocaman bir yalancı ve riyakar olmaktan bir adım öteye gidemeyeceksindir....  aldattığın her an da aldanışın olacaktır... nefs ve nefse hakimiyet dahiyane bir kazanımdır...insan bunu nasıl göz ardı edebilir..??
tüm bu cümleler, o karanlık ,sığ, küflü beynine biraz dürüstlük, sevgi ve yüzleşme katmak içindir... ışık olsun...

haaa ayrıca, bilirsin ki, tüm dediklerim , yaptıklarımdan ibarettir...


SEVGİLERİMLE

HARİKA SAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yaz