13 Aralık 2011 Salı

kendinizi ait hissettiğiniz yer kadarsınız..!!






bazen sadece susmak istersin...kabul ediştir aslında bu. konuşmanın, hiçbir etki sağlamadığı toplantılar,ilişkiler vardır; hayretler içerisinde seydersiniz kendinizi. mümkünü yoktur anlaşabilmenin,devam etmenin..nato kafa,nato mermer der geçersiniz..aslında çoktan alınmış kararlarınız vardır,askıda bekleyen..hep yapayım ister,vazgeçersiniz,ha gayret,bir daha derken zaman geçer üzülürsünüz,yorulursunuz, anlatamaz anlatamazsınız..bu babanız olur,anneniz olur,arkadaşınız olur,iş arkadaşınız olur,komşunuz olur..ama her kim olursa olsun,,sevgiyi tanımlayamamış,içine ekememiş,hissedememiş insanlara tanımlamak zordur bazı şeyleri...onların seviyorum aslındalarında....menfaatleri vardır,kazançları vardır,sömürüleri ve suistimalleri vardır....sevgi diye dile dolayıp,yüreklerinde sapsade yeşertemedikleri tomurcuk,,,onların asıl büyük derdidir.. sadece yorgunluk verirler,dönüştüremezsiniz onları..bu sebeple en güzeli sıyrılmaktır zaten....baktığınız tarafı,dert ettiğiniz şeyi değiştirmek...sadeye bakmak,şefkate bakmak,emeğe saygı duyana bakmak..yapılanı beğenmese de yapıcı tarafından düzeltilebileceklere,düşünce katana bakmak... bu içgüdüseldir,ya da ben öyle düşünüyorum..öğrenebildiğin birşeyse ne ala... ama bu da görgü değil midir?? görmekten hasıl...etrafında böyle biri olacak ki hayran hayran nasıl yapabildiğini seyrederken,sende olmaya çalışasın..içinde birazcık dönüşüm isteyen insanların,karşısına bolca çıkıyordur bu insanlar,iş ki görmeyi bilebilmek..

bir çoğumuz ders vermeye çalışıyoruz...ondan sinir yapıyoruz...öğrencinin talep etmediği,öğrenmek istemediği hiçbir yerde ders olmaz..hiç bir kişiye gidip dur senin yardıma ihtiyacın var diyemeyiz,bizden birşey talep edilmedikce. ters teper,yardım isteğiniz....bu insanlar ne nankör diye dolaşırken bulursunuz kendinizi..oysa sorun şu;; neden çıkmışsa çıkmış karşınıza bu kişi ama....okuma yazma bilmeyene,en iyi branş öğretmeni olsanız ne öğretirsiniz....??? dans,resim,müzik...........yine de içinde ona beceri ve istek olmalı..yani birinin kalın kafalı oluşundan,kimse kendini suçlamasın..sınıfta kalacak O....!! yeniden deniyimleyecek,vakit kaybedecek,idrak edecek,seni yeniden isterse ulaşabilir mi bilinmez.....tren bu..!! durduğu yerde durmuyor işte,,öküzlüğün lüzumu yok.. o zaman kişinin seni talep etmesi için, önce neyi başarmak istediğini bilmesi lazım...bu bilinçsiz talepler,tüketiyor enerjimizi. yapamazsın demektense deniyoruz,onur kırmak istemiyoruz,emek veriyoruz...üstüne bir de sen naptın ki cümlesini duyunca şaşırmasın kimse.....evet sen yaptın.!!!! başından gördüğün dunkof kafaya insanca emek verdin..öğrenmesinden haz alacaktın,yardım etmiş olacaktın,bilgisi,vizyonu artacaktı...o hooooo sana da bak:)) işin doğrusu sana düşenin, niyetini çözdükten sonra çalışmaya başlamak..eğer hala ben bunu adam ederim gayesi taşıyorsanız gereksizce.... e kolay gelsin seçim yine sizin..

herkesin kendini iyi,faydalı ve başarılı ve mutlu hissetmeye ihtiyacı vardır... bu da ancak sizin gibilerden oluşan,denk düşen topluluklarla mümkündür... ya da bırakın başarıyı falan,,,,en basitinden ayyaş topluluğu gibi...onlar birbirleriyle çok mutludurlar. kümeleri denktir ve bunu seçmişlerdir..aralarına girmek yada uzak durmak yine kendi seçimimiz..artmak istiyorsak ,saygı duymak istiyorsak başarılı isimlerin yanında yer alacağız..gerek ailesinde,gerek işinde,gerek sosyal çevresinde hoşgörü, sevgi,nizam intizam bilen,güleryüzlü ve duru insanlardan kimseye zarar gelmez. bırakın bokunla oynayanları.....vardır bir bildikleri.çok da kafayı alttakilere takıp harp etmenin manası yok.düzen böyle.herkesle anlaşacağım gibi bir mecburiyet de yok.kimi yürümek için otobana çıkar,kimi patikadan devam eder...

ben bana güzel koku veren çiçekleri severim,,ağacın meyvalısını,etin kemiksizini,sebzenin dirisini,,güzel olmalı herşey ama herşey...kendinizi ait hissettiğiniz yer kadarsınız..!!

sevgilerimle

HARİKA SAN

1 yorum:

yorum yaz