22 Mart 2011 Salı

yeniden dünya ya gelmek miiii??? DÜNYADA GELMEMMM:))


miadını doldurmak....son kullanma tarihi..ve bunun tam zıttı , bir düzen içinde sistematik işleyen evren...kısır döngü de diyorlar adına.herşey biter..!!! böyle biliyoruz.yaşam bitiyor, para bitiyor, duygular bitiyor.ama öğretilen ya da anlatılan demek daha doğru olacak; öbür dünya kavramı ve sonsuzluk var. orada da yeniden dirilişten bahsediliyor gerçi..!!kafam karışık..ummut yeşertmek için ölümü beklemek gibi.öbür dünya da cezasını görmek,, öbür dünya da cennete gitmek, öbür dünyada ki sorgu sualde yalan atamamak... tüm hatalı davranışların ki buna da günah denmiş, yanarak ödemek...ohhhh yaşasın intikaammm.....!!! yaşasın sonsuz dürüstlik amaaaaa ölmek mi lazım bu özlemi gidermek için:??????

bir başka deyiş; cennet de cehennemde bu dünya da..herkes görevli gelmiş.reankarnasyon var ise, ve yanlış hatırlamıyorsam ruh gelişimini 4 evrede tamamlarmış. en fazla 4 kere geliyorsunuz yani....yeniden dünya ya gelmek miiii??? DÜNYADA GELMEMMM:))görünen ve yaşananların farklı olduğu bu döngüde bir suyun içerisinde gelişimini tamamlayan cenin gibi miyiz....? onun ödülü dünyaya gelmek. bizim ki ise ahirete gitmek:))ne olduğunu anlamadan mı ölüvereceğiz yani??

tüm bunlara kafa yormakta ki sebebim bir sonuca varmak....ortası yok.ortadayım...gerçi bir sözüm var ORTA DA BİR UC DUR. İKİYE KATLANDIĞINDA..kendimi düşünüyorum ve seviyorum.ama ithal edilmiş bir bitki gibi iklim şartlarına uyum mu sağlayamadım..toprağımı yadırgadım nedir...yeşeremedim bir türlü.sevgiler hep medet umarcasına sanki...hiçbir emek istemeyen bir kişi...kimseden birşey rica etmemiş. bunun sebebi de şu aslında.ben zor da olanları görüp istetmeden yaptım...elim de o an için imkan olmasa bile bir başkasına anlatarak yardım edilmesi gerektiğini söyledim. farkediyorsam, farkedenler olmalı ve uygulayanlar diye düşündüm. ve hiç yaşayamamanın sevinç eksikliğini çok hissediyorum.o yüzden düşünüyorum sistemi, ilahi adaleti vs.sat anasını ööff yaşam kısa mı desem,,,yok yyooookk bu angaryanın içinde ya da cendere mi derler...devammı desem..ne sorumluluğu, hangi duruş?? sen varsın hayatta boşver başkaları ve sorumlulukların için yaşamayı...sen ölürsen onlara hayat bi güzel devam edecek zaten mi desemm?? gemileri yaksam mı??? başka gemiler mi edinsem...sandal yeter mi yoksa..?? ne için tüm bunlar?? ve hakikaten daha kaç yıl yaşayacağım acaba gibi ggibiiiiiiiii gibiiiiiiii uzzuuuunnn uzun sorular.

bir de bir inancım var ki çok seyrettim de etrafımda. bazı insanları kaderi bazı insanları kararları yönetiyor. ne kadar mücadele etseniz de iş olacağına varıyor... diğer tarafsa azmeetikçe başarıyor.hani kadersiz derler...biraz da vasıfsızdır belki, hayaller projeler üretir. dünyada kendini ifade edememiştir. gerçi burçların karekteristik özelliklerine de çok inanıyorum. öyle doğdukları için yani yetersiz diyeceğim:)) güdümlü veyahut...onlar yönetilmek için varlardır.söylersin yaparlar.budur yaşamda veya işde ki görevleri. bazıları beyin adamıdır, kimisi yaratıcıdır, kimisi otoritedir..!! ona gerek vardır.kimisi babacandır, onun himayesi ve varlığı önemlidir....yaradılıştan sonraki büyüme sürecinde istese de istemesede içinde ki o varoluşla, hissedişle bunlar zaten böyle gelişecektir. yazgı dedikleri belki...diğerleri de rüzgarın süpürdükleri.....nereye savurursa.dalda ki ömürleri belli. bir baltaya sap olamamış mı denir...olmuşta baltası mı keskin değil bilinmez...!!!yapabilecekleri fazla bir şey yoktur hayallerinden başka...güçlü ve köklü doğmamışlardır. aile de de resmedilmiş bir öğreti yoksa eyvahh eyvaahhh...

işte böyleee...dedim ya kafam karışık.seyretiklerim vahim,umutlarım göçebe..bir dala konmuş karga gibiyim...suskunum. ağzımda ki peyniri düşürmemeliyim. gak guk yyookk..zaten sesimde çirkin:)))) veee yüce rabbim....senden bir dileğim var....nolursun beni bir daha kurnaz tilkilerle karşılaştırma.aşağı bakasım yok bu daldan ama....hep yukarı bakınca da başı dönüyor insanın.ormana alışkınım, kafeste yapamam.....lütfen duy beni...:)

sevgilerimle...

harika san

1 yorum:

  1. selam olsun arayış içinde kaybolmuşa..selam olsun gerçeği aramak zahmetinde bulunana.selam sana..kaybolduğumu sandığım zamanlar hep başa döner ve öncesinde ne vardı ona bakarım birdaha giderim sona doğru..ama daha dikkatli daha sevgiyle ve daha duyarlı..ve içimi bir heyecan sarar gittikce.vede mutluluk duyarım..rehber lazım..şaşırmadan gitmek için öylesi daha kolay olur sanırım.eli güven veren eli sıcak.sıkı sıkı tutacaksın o eli ve yürüyeceksin ..bilmediklerine..ışıkla kal..

    YanıtlaSil

yorum yaz