24 Mayıs 2010 Pazartesi

TÜM DUYGULARIMI MAHKEMEYE VERDİM:)) acımak, affetmek,umut etmek müebbet aldı:))


SITKIM SIYRILMAYA GÖRSÜN.

Anlamak, bilmek nedir…??? O halde umut nedendir?? Tecrübe ettiklerimiz ve tecrübelerimiz var ise, gayet tabi ki temkinli oluyoruz, algılarımız açık oluyor, bazen görünen köy kılavuz istemiyor. İnsanları işe yaradıkları kadar değerlendirmek lazım… kaç işe yaradıkları da önemli..!!ya da hangi işe..!! sıradan ve benzeri çok olanlarla cebelleşmek ne kadar yerinde saymak ve gereksizce aslında. Yapıyoruz ama bunu. İşde, evde, çoğu yerde. Bir yanından tutuyoruz,,, geliştirmek mi istiyoruz artık, öğretmek mi nedendir bilinmez,bu mülteci istekler…????, emek harcayıp duruyoruz… emeği verince de bir şeye yatırım yaptığımız için, karşılığını görmek, almak, hissetmek, seyretmek vs istiyoruz. Hele bir de alamayınca delleniveriyoruz doğal olarak… diyemiyoruz ki rabbim eksik yaratmış mahlukatı..!!! sana neeeeeee? Allahtan daha mı iyi bileceksin de nankör, yeteneksiz, vasıfsız bir yaratıkla uğraşıp, insan hesabına koyup, zaman tüketiyorsun..!! adam, ona yardım ettiğinin, onu sevdiğinin, ona fedakarlık ettiğinin farkında bile değil. İstemiyor ki öğrenmek.. istese öğrenmiş gelirdi sana zaten. Kendimiz edip kendimiz buluyoruz. Bunun başka bir izahı yok. Hep alttan, alttakilerle cebelleşmek denk gelişler değil. Hiçbirimiz bu kadar mütevazi olmayalım. İçimizde eksilmişliğimizi bastırmak duygusu da olabilir aslında bilinçaltı….seviye atlatalım derken, seviyeye inmek….sonra kendine inanamamak.. bunu eşle dostla paylaşmak asabi asabi…altını bakkalda satmak gibi…!! Değerli şeyler, değerlerince teşhir edinir, korunur ve alıcısını bulur. Yanlış varsa bir yerlerde o da budur…. Sizden yardım istenmedikçe, coşkuyla kimseye koşmamak lazım… ya da hep yardımsever taraf olmamak.

Adamın kaybedecek bir şeyi yok zaten. Kendi bir değer değil ki..!!!nolucakmış der geçer, seni de rezil eder.böyle bir mevhumu yok onun. Hayatında başardığı, övündüğü, göründüğü, tanındığı bir çevre edinememiş ki..doğa da ki sivrisinekler gibi bunlar. Kaşındırıyorlar milleti. Doğaya bir katkıları vardır elbet. Bırakalım ait oldukları yerlerde yaşasınlar…biz alalım elimize bir sheltox sıkalım gitsin…yoksa sıtma oluruz maazallah.Görevini yapmıyorsa, sorumluluğunu idrak edemiyorsa, sana duacı değilse, elinden başka bir iş gelmiyorsa, acımak niye ve ne haddimize!!!!! Ne hali varsa görsün. Kuş tüyü yastıkta yatırsan nolur ki samana alışkın o….. bize düşen bunlara bakıp şükretmek belkide..hem vasıflarımıza, hem varlığımıza, hem konumumuza, hem asaletimize, hem yüreğimize….. daha da büyümeyi öğrenmek, büyük olanları seyretmekle olur. Büyük düşünenleri dinlemek, büyük işler başaranları takip etmek, cesareti, azmi, gayreti örnek almak.

Bildiklerimi hatırladım ben…. Beynim seme gibiydi birkaç aydır..insanlar amma rant yaptı haa.. Gerçi helali hoş olsun. Bir vakit bir yerlerde idrak edebilirliklerine hala umudum var.nasıl kapatmışım kendimi…sıdkım sıyrılınca kendime geldim..tabaka kaplamış gibi giyinmişim çileyi. Yazık ama diye diye tüketmişim zamanı… zararda olmayayım diye daha bir yatırımla vermişim kendimden. Basiretim bağlanmış. Neyse ki çözdüm onu….biliyorum artık… bazı insanlarla bir tek iş yapılır…1. gr lık olursa kişi , karşılığında 5 gr ağır gelir. Dengede durmak zorlaşır. Ağır basaaarrrrrr…. Seviyor bunlar tek ayak üzerinde cezaya girmeyi.Gerek yok….gel seni işe alayım demek yok…. Sıraya ve hatta hizaya sokmak lazım))))))))))) anasından emdiği sütü de burnundan getirmek lazım. Sütlü sümük yani))))))) günün birinde denk gelirseniz beni anın… elimden geçmiştir)))

sevgilerimle…

2 yorum:

  1. felaket bişey bayıldımmmmmmmmmmmmm
    Şule KOŞAN :)

    YanıtlaSil
  2. bu kadar güzel yazıma nasıl yorum yapılabilrki. sadece büyük bir brğrni ve hayranlıkla okumak ve ders çıkarmakla uğraşıyorum. emeğine yüreğine sağlık sevgili harika..kişiliğin ve ismin bukadar bağdaşması milyarda bir görülen bir özelliktir. güzel çalışmalarının devamını bekliyor ve takip ediyorum. sevgiler..:))) Hakan Artut

    YanıtlaSil

yorum yaz