14 Aralık 2010 Salı

VARLIK SEVİŞTİRİR, YOKLUK DÖVÜŞTÜRÜR.....


duyar duymaz, doğruldum şöyle....konunun içine çok yakışmıştı bu cümle....bir de babaannemin lafı demez mi..!! bize 15 yıl bakan rahmetli hacı ninemin lafları geldi aklıma...bir ara anlamını değil de,,eskilerin osmanlı lafları edişlerini yad ettim..keşke şu an hayatta bir büyüğüm olsaydı da..dizinin dibinde ağzından çıkacak her cümleyi ezberleseydim diye geçti içimden...bu laf gecenin karanlığına karışmadan yazılmalıydı bir yerlere....döner dönmez notlarıma kaydettim elbette...

varlık....var olmak kapsama alanı o kadar geniş ki...varlık seviştirir!!! varlık..görmüşlüktür, yaşanmışlıktır, tecrübedir, duruştur,mücadeleden galip çıkmaktır, başarıdır, düşünce kalitesini geliştirir..hal böyle olunca muhabbet getirir, anlayış getirir, güç getirir, güven getirir..neşe getirir.. tabi ki seviştirir dediği bu olsa gerek!! o zengin yaşanmışlık, kişileri kaynaştırır, derin düşünce de hoşgörü vardır...merhametli bir sevgiyle iletişimi sağlar...Aile büyüğü iseniz, sizdeki bu çeşitlilik, diğer bireyleri bir arada tutar, saygıyı ve bütünlüğü, bağlılığı oluşturur diğerleriyle... varlığı para olarak algılarsak da değişen bir şey yok....ne kadar görgülü de olsak...parasızlıktan bir hediye alamayıp, eli boş gittiğimiz evde eziliriz...varlık yine seviştirir yani...eli kolu dolu gitmek demek..bu devirde ona para ayırmak demektir...karşındakinin yüzünde ki tebessüm bile senin alım gücünle sınırlıdır çünkü....içinden geçse de yapamamak yıpratır, eksiklendirir insanı...öyle değil mi??? aldığınız en ufak birşey, özenle verildiğinde, karşı taraf nasıl mutlanır...duygulanır..!! burada düşünceyi besleyen alımm gücü varlıksa..evet...yine seviştirir!! diğer taraftan ve en son aklıma gelen hicvedici şekliyle varlık...koca göbekli kodoman amcalardır...... paraları ve yapma güçleri vardır...çıtır genç kızlar bunlardan beslenmek adına sevişirler bu yaşlı ve keyfine düşkün amcalarla....yani VARLIK SEVİŞTİRİR:))))))

gelelim yokluk dövüştür kısmına....sanki bu konu da daha çok yazasım var...ama canımı sıkmak istemiyorum kaos, kavga, şiddet, artniyet, boş laflar, az beyinler..fakirliklerle...zira rahibe teresa gibiyim ve herşeyin en güzelini konuşmak, duymak, yazmak ve bundan beslenmek taraftarıyım....

yokluk işte......kendini ifade edememişlik, güçsüzlük, asalaklık...içinde yarattığı komplexle beden gücünü kullanmayı, hırpalamayı önerir beyine....ben laflarımla adam dövebilirim....laf söylemekte sanattır...bu yeteneğe sahip olmaktır... bunlar yokKEK:)))) ya kendilerinde var olmayan büyüklüklerini kullanamadıklarından laf taşıyarak ara bozarlar, moral bozarlar...insanları birbirine düşürür yani dövüştürürler.....lafları dövüştürürler, duyguları dövüştürürler....günün kötü geçmesine sebebiyettir yoklukları...sevgi çemberi oluşturamayacak kadar yokturlar...enerjileri negatiften yanadır.aptal kafaları iş üretemez, hinlik üretir.

para yokluğu da öyledir.gerçi görmüşün para yokluğu ile görmemişin yokluğu da kendi arasında ikiye ayrılır ama....genelde kişileri agresiv yapar...görmüş, görmemişe kızar...içinden geçmişi geçirerek onu adam hesabına koymaz, anlamaz bu diyerek...görmemişse görmüşe kızar...kıskanır onu ve ısırmaya çalışır bir yerden. YOKLUK DÖVÜŞTÜRÜR... kadın döven adamlarda yokturlar...!!! üstelik bir daha var olmamak adına yok olurlar kadında...kadına sahip çıkamayan yoklar döver, züğürt işidir dayak..beyin fukaralığıdır bu..ööfffff bu yoklar sıktı beni:)))))

varlığı bir dert, yokluğu yara denilen şeyin adıdır para....ama yinede beyin zenginliğini öneriyorum hepimize....düşünce zenginliğini, kalp zenginliğini, sevebilme zenginliğini....affedebilip..okkalı bir küfürle gönderebilme zenginliğini:))))))

VARLIK SEVİŞTİRİR.... YOKLUK DÖVÜŞTÜRÜR.....VARLIKLI GÜNLER TEMENNİSİYLE

SEVGİLERİMLE

HARİKA SAN....

1 yorum:

  1. konu güzel,ifade çok güzel,anlatım HarikA tebrikler.. Fuat ÖNCÜ

    YanıtlaSil

yorum yaz