14 Mayıs 2012 Pazartesi

YERDEN YÜKSEKTE.....

bitmeyen öğrenmelerle,bitmeyen unutmalar yanyanaydı bu defa. biriktirmelerin ağırlığıyla, boşaltmanın hafifliği gibi. neden tutmuştu bunca bilgi,bunca eşya, bunca duyguyu bilemiyordu. hep doğal davranmasına rağmen,üstelik özgür ruhunu dolaştırdığını düşünürken, hep aynı sokaklarda ,düşüncelerde, insanlarda, kendine ne kadar zulüm ettiğinin farkına varışıydı, o zirvede oturduğu kamelya da ki an.... yerden ççookkkk yükseklerde ki o tepe bir başka estiriyordu düşüncelerini...rüzgarın o güçlü ıslığında,ufuğun görünmezliğine dikti gözlerini..kırılma noktalarını düşünürken, pek hoşuna gitti bu durum..

çok zamandır hep aynı yaşta kalmıştı sanki.....ve hep aynı durumda...!! düşünceden düşünceye geçerken hız kazandığını, en ufak bir olayda kahır yapmaktansa,  hep umutlu ,mutluluk paydasında olarak..kalanlı bölmelerinin, kalanlarını düşünmez olmuştu uzun zamandır..bu düşünce biçimi, davranışını düzelttikçe,beden diline dönüşen bir güç vardı içinde..kendini başkalarından dinlemeye bıkmış hali,,kendini yazmaya geçmişti artık..!! başkalarını sahiplenip,onların menfeatlerini,durumlarını kollayacağına ilk defa BEN diyerek başlıyordu iç sesi söze...!!!   O lazım ise, O'nsuz olmaz ise O'nun olması için uygun şartlar gerekiyordu.. ilginçti bu..irdeledi önceleri bu hali,yadırgadı...bencil olmamakla beraber,fedakar olmaktan vazgeçmek, iyi birşey miydi şimdilik bilemiyordu.... çiçek,uygun toprak ve ışık bulamazsa nasıl yeşeremiyorsa ona benzer bir durum muydu yılları acaba?? düşünceleri çabuk değişse de, durumuna yansıtamadığı o değişememezliğin, maceracı ruhunu,standarda dönüştürüp,sorumluluk adı altında yük ettiklerinin homurtusuydu içinden çıkanlar...güzeldi işte hayat...kendi doğasını yeşillendirdkçe, tomurcukları görüyordu ...O'na kalan tek şey önünde ki geniş yolda,dinlene dinlene yürümekti artık...

-üşüyeceksiniz.... sesiyle irkildi..teşekkür ederek gülümsedi sonra...O kendini düşünmeye başladığı andan itibaren ,O'nun yerine ,O'nu düşünenlerinin sesiydi duyduğu..kalktı usulca ve dedi ki yarına: BEN GELİYORUM...!!!!

sevgilerimle

HARİKA SAN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yaz