14 Mart 2014 Cuma

YARİM :)

kötü kelamlarla sevilmez yarim...
inatla,
nispetle sevilmez bazıları..
değişiklikse niyetin,
 ve değişikse karşında ki..
ve taktiğe alışkınsa tavrın,
çelişkilerinle seviş sen..
ya da dövüş,
alet olmasını beklemeden,
suça iştirak ettirmeden..!
sevmeler,tekil şahıştır yarim...
kış masalının kabusu,
ne desem boş'un dolusu...
aşk iki kişiliktir diyenlere inat...
yaşayacaksın tek başına,nakarat...
kanadımı kırarsan,,,
gideceğim yer, yürüyebileceğim yer kadardır,
iki dudak arası.....orası..!!!

HARİKA SAN...

ANLATIYORDU....

anlatıyordu kadın...
anlatıyordu soru sorana...
anlatıyordu anlamaza yatana..
anlatıyordu habire, ''seni seviyorum biliyosun dimi?'' diyene...
anlatıyordu, kendini başka gösterene,
veyahut,doğrusunu,kendisininkiyle eşleştirene..
anlatıyordu ,anlatamadıklarını..
anlamadıklarını bilerek..
kulak dolduruyordu, çınlatılacağını bilerek...
ritim aşılamak biraz..
belki de olmayacağını bilerek...

öğretmek, hemen yaptırmak değildir, diyerek......!!
bunu da düşünerek...
hemencelerini bastırmış,
sonracalarını,
kendisinden muaf ,bir zamana ertelemiş,
bir bilinçle anlatıyordu...
kendinceleri..
çünkü, sorulan her cümle sanılan şey... SENCE ?ile başlıyordu..
o sebeple anlatıyordu..
belki de,benzeştirdiklerini...
aslında , tanıları, sanı da değildi...
bir başka göz,
üçüncü dersek,egolaşan,
birinci dersek şımarıklaşan,
ikincide sıradanlaşan manalarda olmadan,
bir deyişle anlatıyordu...
farklılaşan.....

sevgiden caymadan anlatıyordu,
hakikaten anlatıyordu,hakikatleri,
dinlemek isteyene..
biraz da zaten  gören ve bilenlere,,,
adını duymak istercesine lakapsız........
anlatıyordu...

HARİKA SAN...

YİNE VE HEEEPPP.... SEVGİLERİMLE...



9 Mart 2014 Pazar

bekleyeceksin mirim...

suç mu işledin bana..
korkacaksın arkadaş,
sessizliğimden,
tebessümümden,
yüreğimden,
sevgimden....
bilinmezden korkacaksın...
bilenmemden korkacaksın..
yok öyle çabucak ölmeler falan,
iyilik yapacak değilim...
kötütülük hiç geçmez aklımdan...
ben gülerimmm....
sen korkarsın sadece...benim gönlüm yiğittir....
haraç vermez kimseye...!!!
suç mu işledin bana sen..........??
cezayı hemen kesmem ben..
bekleyeceksin, az az arkadaş,
bekleyeceksin sen...

harika san... 

SEVGİLERİMLE...

6 Mart 2014 Perşembe

ZAMANLI İSTİFA...




son 10 yıldır ,değişik insan türleriydi ilgi alanı... manyetiği ,çekiyordu o'nları... hiçbiri ne tip, ne karakter, ne eğitim, ne terbiye ,ne iş,ne akılda ... birbirine benzemeyen türlü türlülerdi işte... türleri dinleyecek olursan, aslında onlar öyle değildi de kadını tanıyınca öyle oluvermişlerdi.. içlerinden canavar çıkıyordu herbirinin :)) canavar savıcı kadın...,savaşcı kadın...,cesur ve yürekli kadın.. zaten de kolayı ve aynıyı sevmeyen aynı kadın.. gücünü,duruşunu ,aklını sevenlerin ,altında ezildiği, özgürlüğünü teslim etmedikce ,tutsaklaştırmaya çalışanlardan da sıkılan kadın.. yalnızlığın ve çoklu sevgilerin temsiliyetinde ki o kadın..gidiverdiğinde, ardında, ya alkolik,ya müptezel, ya ibne ,yada ruh hastası bırakan kadın....kontrolsüz bilinçleri, bilinçsiz bırakan kadın.. üzerinden rant sağlayanları,içi dışı bir olmayanları, kıçı başı oynayanları, maskelerini düşürüp,meydanın orta yerinde çırılçıplak bırakan kadın..iyilere peri kızı, kötülere zalim görünen , ayna kadın.... aynayı,yüzlerine tuttukca ,aynayı kıranların,  ŞİRRETLEŞENLERİN,yüzleşemeyenlerin ,bir anda karşısına çıkıp, görevini yapan, görevini tamamlayan kadın...

artık eskisi gibi mücadele etmiyordu... savsaklıyordu. kendi inadını kırmıştı cebelleşirken..kendi zamanından çalmıyordu,başka bir hikayenin oyuncusuna odaklanmakta ustalaşmıştı... hayvansı suratlara ,daha da bakmamayı öğrenmiş, üzüntüyü yok etmiş, biraz da umarsızlık edinmişti... aslına bakarsan aynı görevde olmaktan da sıkılmış denebilirdi.. görev değişikliği zamanıydı... şimdi küçük bir öğrenci olmaya hazırdı.. himaye edilen,eksikleri tamamlanan,kutsal öğretilerin içinde heyecan duyan ,bukle saçlı ,koca gözlü, birazda şımarık bir öğrenci olmayı talep ediyordu artık...bıkmıştı ,elin ziyan ve ziyankarlarıyla,tımarhane doktoru gibi uğraşmaktan.. dışları farklı gözüken,aynılardan daralmıştı... becerdikce ,daha da beterini, daha da kepazesini, daha da ibretlik soytarısını,bilinçsizlendirme hali,ruhunu boğmuştu....  çokkk uzun zamandır konuşmuyordu hatta.. ne o'nlarla , ne kendisiyle , ne de konu hakkında kimseyle... çünkü elinde ki son done ,orjinal değildi.. tam bir çakma... işçiliği olmayan,alıntı ,çalıntı,öyle zannettirilen, kandırıkcı bir çakma.....  satsan satılmazından, ederi olmayan.. edinilebilemezlerden biri...  kendi koleksiyonunu değersizleştiriyordu bununla..zaman değerliydi..hayat ise neşeli.beş para etmeyecek birşeyle uğraşmak istemiyordu.

söylenecek sözlerin çokluğuna baktı önce,, sonra zahmetine ,sonra söyleneceklerin kifayetsizliğine... son kez de çakma doneye.... eline aldı,uzağa koydu.. uzaktan bile belliydi sahteliği.. uzaklaşmışken gidiverdi...sonra da unuttu zaten nereye koyduğunu, bu ,herşeyi nadide bir şekilde hep saklamış olan kadın.... gözü ayırıyordu ,üzerinde emek,işcilik olan şeyleeri..bu önüne geldiğinde de hazetmemişti zaten.. ama dedi... ''görevin ya senin bu..! yap hadi..!!''  önce yaptı... baktı ki her an ,her dakika kopuyor yamadıkları... en dikiş tutmazından ''bu ne yahuuu'' diyerek söylendi... o an karar verdi zaten istifaya..

çok uzun değildi dilekcesi..talebini yazdı sadece. kalemi tutuk ama sadeydi.. masanın üzerine bıraktı yavaşca... gitmeler konusunda ustalaşmıştı.. kapıyı kapattı. uzunca koridorda ,hızlı adımlarla yürürken, köşeyi döndü... ve eskiler bir daha haber alamadı kendisinden..

SEVGİLERİMLE

HARİKA SAN

3 Mart 2014 Pazartesi

ÖBÜR KADIN...uyandı

öyle bi orospuluk vardı ki işin işinde ,kadın onsuzluğa değil, hep  neden onunla yaşamış olduğuna ağladı çok defa ,derinden utanarak.. bu ilk unutamadığı garip bir acıydı..oohh bee yanılmışım deyip, gururla anlatmak için verebilirdi bi ömrü......ama biliyordu son nefeste de...devam edecekti utancı...sevmeye yeminini hatırladı.. ama birini gömerek,toprak altına....yeryüzü paspasları,yeryüzü bencilleri,yeryüzü yüzsüzleri değildi sevecekleri .uyuduğunu sandı bir ara.... rüyada mıydı... uyandığında ise........ cesedi... ve başında istemediği 3 kişi vardı.......hallolmamıştı bu karma... dirilmek istedi,geleceğe bırakmadan....bu pislikle başka bir bedende cebelleşme mecali yoktu..kalmamıştı...artık hayatının değil görmek,karşılaşmamak için yürüdüğü,yabancı sokaklarındaydı,hızlı adımlarla....her zamanki gibi yaptı; sol yanağına koyarak avuç içini.... sokuldu...tavanı gördü..yanına döndü, yavrusuna bakarak... yaşını sildi utanarak...duaları ,kendince lügatında inandıklarıydı... kendine baktı, merhamet etti, sevdi biraz.. sonra ayrıldılar,vedalaşıp..roller değişti..,uyudu öbür kadın,,,,, uyandı öbür kadın..... kadındılar..... ama ları farklı, iki ayrı kadın....tanıştılar,el sıkıştılar,selamlaşıp,anlaştılar....bir diğeri koltuklara geçti ,alkışlamak adına,, öbürünü kostüm odasında bırakarak....

sevgilerimle..

HARİKA SAN